BRUTALAN NAPAD RUSA NA ČERNIGOV: Osam Ukrajinaca poginulo, čak 18 ranjenih

Autor:

Svet

17.04.2024

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage su jutros ispalile tri rakete na centar Černigova u Černigovskoj oblasti na severu Ukrajine

BRUTALAN NAPAD RUSA NA ČERNIGOV: Osam Ukrajinaca poginulo, čak 18 ranjenih

Foto: telegram/printscreen/SHOT

Najmanje osam osoba je poginulo, a 18 ranjeno u jutrošnjem ruskom napadu na grad Černigov na severu Ukrajine, izjavio je gradonačelnik Oleksandr Lomako.

Lomako je napisao na Telegramu da je u toku operacija potrage i spasavanja, preneo je Ukrinform.

Ruske snage su jutros ispalile tri rakete na centar Černigova u Černigovskoj oblasti na severu Ukrajine.

Inače, u gradu Džankoj, na Krimu, začule su se eksplozije u okolini vojnog aerodroma blizu ovog grada, rekli su žitelji, a prenosi Ukrinform.

Ministarstvo saobraćaja Krima, pod ruskom upravom, saopštilo je da je deonica autoputa Džankoj-Feodosija kod Džankoja privremeno zatvorena za saobraćaj, a da je organizovan obilazni put, prenosi RIA Novosti.

U saopštenju ministarstva nije saopšten razlog zatvaranja autoputa, a nije navedeno da je došlo do eksplozije kod Džankoja.

Inače, Ukrajina će tražiti sazivanje sastanka Saveta Ukrajina-NATO u vezi sa odbranom neba, snabdevanjem PVO sistemima i odgovarajućim raketama, izjavio je predsednik Volodimir Zelenski u video poruci.

"Sada aktivno radimo na tome da prvi Globalni samit mira u junu bude efikasan. Zahvaljujemo se svim liderima i državama koje su izrazile spremnost da učestvuju na samitu u Švajcarskoj ove nedelje", istakao je Zelenski.

On je posebno zahvalio nemačkom kancelaru Olafu Šolcu za inicijativu i "odgovarajuću međunarodnu komunikaciju", kao i za signale koji su se mogli čuti iz Pekinga.

"Kina zaista može pomoći u obnavljanju pravednog mira za Ukrajinu, stabilnosti u međunarodnim odnosima.

Samit u Švajcarskoj nudi svima nama pravu šansu da Povelja UN, njeni ciljevi i principi zaista funkcionišu", zaključio je Zelenski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading