HAOS U PARIZU! Ukradena torba sa poverljivim podacima o "Rafalima": Kako je jedan posetilac restorana u Parizu postao lopov nacionalne odbrane?

Autor:

Svet

30.04.2024

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukradena torba sa poverljivim podacima o nacionalnoj odbrani

HAOS U PARIZU! Ukradena torba sa poverljivim podacima o "Rafalima": Kako je jedan posetilac restorana u Parizu postao lopov nacionalne odbrane?

Foto: www.profimedia.rs


Zaposlenom francuske kompanije "Dassault Aviation" ukradena je torba u kojoj su se nalazila dokuementa sa poverljivim podacima o nacionalnoj odbrani. Prema navodima lista "valeursactuelles.com", krađu je izvršio posetilac restorana u predgrađu Pariza, Aržantej. Osumnjičeni je promenio nekoliko puta svoje mesto kako bi završio za stolom zaposlenog u francuskoj kompaniji, a zatim je tiho uzeo torbu koja je stajala kod nogu zaposlenog, sakrio je ispod kaputa i brzo izašao iz restorana. Oštećeni tvrdi da su se u torbi nalazila dva kompjutera i USB.

Bezbednosni propust u restoranu

Krađa torbe sa poverljivim podacima izazvala je zabrinutost u vezi sa bezbednosnim propustom u restoranu u predgrađu Pariza. Očigledno je da je osumnjičeni uspeo neometano da pristupi zaposlenom i da izvrši krađu, što postavlja pitanje efikasnosti bezbednosnih mera na tom mestu.

Reakcija francuske kompanije "Dassault Aviation"

Nakon krađe torbe sa poverljivim podacima, francuska kompanija "Dassault Aviation" verovatno je preduzela određene korake kako bi istražila slučaj i poboljšala bezbednosne procedure kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti.

Značaj poverljivih podataka o nacionalnoj odbrani

Ova krađa naglašava značaj poverljivih podataka o nacionalnoj odbrani i potrebu da se preduzmu sve neophodne mere kako bi se osigurala njihova zaštita. Gubitak ovakvih podataka može imati ozbiljne posledice po nacionalnu bezbednost i odbrambene sposobnosti zemlje.

Saradnja sa bezbednosnim agencijama

Navođenje izvora u bezbednosnim agencijama ukazuje na saradnju između kompanija poput "Dassault Aviation" i nadležnih bezbednosnih agencija u rešavanju slučajeva krađe poverljivih informacija i njihovom suzbijanju.

Ukratko, krađa torbe sa poverljivim podacima izazvala je ozbiljnu zabrinutost i istakla potrebu za poboljšanjem bezbednosnih mera kako bi se zaštitili osetljivi podaci o nacionalnoj odbrani. Očekuje se da će istraga ovog slučaja dati nove uvide u mere koje treba preduzeti kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading