MONSTRUM KOJI JE GODINAMA SILOVAO U PODRUMU KUĆE SVOJU ĆERKU IMA PROHTEVE! Traži da ga sa psihijatrije prebace u ZATVOR!

Autor:

Svet

30.04.2024

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fritzlov branilac, Astrid Vagner, izrazila je svoje nestrpljenje za njegovim skorim prebacivanjem u obični zatvor, nagoveštavajući mogućnost kasnijeg traženja njegovog puštanja u dom za starije.

MONSTRUM KOJI JE GODINAMA SILOVAO U PODRUMU KUĆE SVOJU ĆERKU IMA PROHTEVE! Traži da ga sa psihijatrije prebace u ZATVOR!

Foto: Credit: People Picture / Capital pictures / Profimedia

U Austriji se vodi pravna bitka dok 89-godišnji incestuozni otac Josef Fritzl traži da bude prebačen iz psihijatrijske ustanove u obični zatvor. Početna odluka da se Fritzlu odobri uslovni transfer je osporena od strane Državnog tužilaštva, što je dovelo do pregleda od strane Višeg regionalnog suda u Beču.

Sudova odluka da vrati slučaj nižem sudu u Kremsu radi daljeg razmatranja izazvala je intenzivno medijsko praćenje i javni interes.

Čekanje na pismenu odluku

Nakon nedavne zatvorene rasprave, sudsko veće je saopštilo da će konačna odluka o transferu Fritzla biti izdata pismeno u narednim danima. Ovaj napeti razvoj događaja ostavlja javnost i medije u iščekivanju ishoda ovog kompleksnog pravnog slučaja, prenosi Večernji list.

Foto: Credit: People Picture / Capital pictures / Profimedia

Josef Fritzl

Nada za slobodu i novi život

Fritzlov branilac, Astrid Vagner, izrazila je svoje nestrpljenje za njegovim skorim prebacivanjem u obični zatvor, nagoveštavajući mogućnost kasnijeg traženja njegovog puštanja u dom za starije. Ova perspektiva je ponovo probudila Fritzlove nade za budućnost izvan okvira psihijatrijske ustanove, dok on zamišlja život slobode na seoskom imanju, brinući se o kozama.

Sukobljena stručna mišljenja

Pitanje potencijalne opasnosti koju Fritzl predstavlja za društvo bilo je predmet rasprave među stručnjacima. Dok sudski izveštaj, Adelheid Kastner, smatra da Fritzl više ne predstavlja pretnju drugima, suprotno mišljenje medicinskog stručnjaka, kako prenosi "Heute", sugeriše drugačije. Ovo različito stručno gledište dodaje sloj kompleksnosti u toku pravnih postupaka.

Globalna intriga i notoritet

"Fritzl slučaj" je privukao međunarodnu pažnju 2008. godine kada su detalji o Fritzlovom zatvaranju i zlostavljanju ćerke tokom 24 godine izašli na videlo. Sad ceo svet gleda, dok razvijajuća pravna drama nastavlja da fascinira ne samo pravne stručnjake već i opštu javnost, koja nestrpljivo očekuje ishod ovog visoko profiliranog slučaja.

Dok se odluka o transferu Josefa Fritzla drži u ravnoteži, svet čeka sledeće poglavlje u ovoj pravnoj sagi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading