U SEKUNDI GA VIŠE NIJE BILO: Objavljen snimak likvidacije visokog komandanta Hezbolaha (VIDEO)

Autor:

Svet

24.04.2024

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hezbolah je u saopštenju potvrdio da je Azkul ubijen "na putu za Jerusalim".

U SEKUNDI GA VIŠE NIJE BILO: Objavljen snimak likvidacije visokog komandanta Hezbolaha (VIDEO)

Foto: X/Trending News/Printscreen

Na društvenim mrežama osvanuo snimak trenutka kada su snage IDF bukvalno zbrisale visokog komandanta Hezbolaha, u preciznom vazdušnom napadu na njegov automobil u Libanu.

Na snimku se vidi kako automobil vozi duž puta pre nego što projektil pogađa vozilo. Zatim sledi ogromna vatrena kugla, sa oblacima dima koji se nadvijaju u nebo.

Izraelske odbrambene snage su u saopštenju navele da je u udaru na jugu Libana ubijen Husein Ali Azkul, operativac u jedinici protivvazdušne odbrane Hezbolaha.

Državni mediji i svedoci rekli su da se napad dogodio u oblasti Adloun, između priobalnih gradova Sidona i Tira, oko 25 milja severno od granice sa Izraelom.

IDF je saopštila da je Azkul bio "uključen u planiranje i izvođenje terorističkih napada na Izrael".

Hezbolah je u saopštenju potvrdio da je Azkul ubijen "na putu za Jerusalim".

Potom su naveli da su izvršili napad na izraelsku bazu u blizini grada Akre, što je njegov najdublji napad na Izrael od početka rata u Gazi, kao odgovor na izraelsku agresiju na grad Adloun i ubistvo Azkula.

Izraelska vojska je saopštila da nema saznanja da je Hezbolah pogodio neke od njenih objekata, ali je ranije u utorak rekla da je presrela dva vazdušna cilja kod severne obale Izraela, preneo je Dejli mejl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading