GAĐANA IZRAELSKA VOJNA BAZA! Situacija eskalira, IDF uzvratio ŽESTOKO, ima mrtvih i ranjenih! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.04.2024

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pomolu je eskalacija velikih razmera

GAĐANA IZRAELSKA VOJNA BAZA! Situacija eskalira, IDF uzvratio ŽESTOKO, ima mrtvih i ranjenih! (VIDEO)

Foto: shutterstock

Proiranska libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je danas da je izvela napad dronovima na izraelsku vojnu bazu u gradu Akra, što predstavlja najdublji prodor na teritoriju Izraela do sada, prenosi Tanjug.

Akcija je navodno izvršena kao osveta za ubistvo Huseina Azkoula, pripadnika Hezbolaha, u izraelskom napadu u južnoj libanskoj oblasti Markaba.

Izraelske odbrambene snage (IDF) negiraju vesti o napadu Hezbolaha na bilo koje vojne objekte, ali su potvrdile presretanje dve "mete u vazduhu" na severnoj obali.

Nasilje eskalira: Izvršen vazdušni napad Izraela na libansko selo

Najmanje dvoje ljudi je poginulo, a šestoro je ranjeno u vazdušnom napadu Izraela na naseljeno područje libanskog grada Hanin.

Prema informacijama libanske agencije NNA, izraelski borbeni avioni su pogodili dvospratnu kuću sa dve rakete, potpuno uništivši zgradu u kojoj je živela porodica koja nije napustila grad od početka izraelskih napada, prenosi Tanjug.

Eskalacija sukoba između Hezbolaha i Izraela

Od oktobra prošle godine, Izrael je ubio oko 270 boraca Hezbolaha i oko 50 civila, dok je Hezbolah u svojim napadima usmrtio desetak izraelskih vojnika.

Ovo predstavlja najozbiljniji sukob između ove dve strane od rata 2006. godine, prenosi Rojters. Oba tabora nastavljaju da se suočavaju i nastavak sukoba izgleda neizbežan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading