RUSIJA NIJE SPOSOBNA ZA TREĆI SVETSKI RAT: Vicemaršal Velike Britanije iznenadio Moskvu, ali i svet! Kako će Putin reagovati na ovo?

Autor:

Svet

25.04.2024

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On tvrdi kako je sad opštepoznata paradoksalna činjenica da je svet postao sigurnije mesto otkako je Rusija u ratu sa Ukrajinom

RUSIJA NIJE SPOSOBNA ZA TREĆI SVETSKI RAT: Vicemaršal Velike Britanije iznenadio Moskvu, ali i svet! Kako će Putin reagovati na ovo?

Foto: pixabay.com

Vicemaršal Šon Bel, koji je služio 32 godine u britanskoj Kraljevskoj avijaciji kaže da Rusija zapravo više nije pretnja, kakva je nekada bila, posle dve godine rata.

Bivši šef britanske odbrane dodao je da je Putinova varvarska invazija na Ukrajinu iscrpela snage Kremlja do te mere će Rusija biti nesposobna da bi predstavljala pretnju najmanje narednih 10 godina.

Uprkos ratu u Evropi, tekućim borbama između Izraela i Hamasa i prošlonedeljnom velikom napadu dronovima i raketama Irana na Jerusalim, vojni analitičar je insistira da svet nije na ivici novog globalnog sukoba.

"Paradoksalno, svet je postao sigurnije mesto otkako je Rusija napala Ukrajinu", rekao je vicemaršal Bel za Mejl onlajn.

"Apsolutno nismo na ivici trećeg svetskog rata. Rat u Gazi će biti završen. Očigledno je da niko ne želi da vidi tu eskalaciju...Rat između Rusije i Ukrajine će se završiti", rekao je on, prenosi B92.

Prema procenama Kijeva, Rusija je navodno izgubila više od 400.000 vojnika i taj broij je ogroman, ako se uporedi sa oko 15.000 sovjetskih vojnika ubijenih i 53.000 ranjenih u Avganistanu tokom sovjetsko-avganistanskog rata, koji je trajao devet godina - od 1979. do 1989.

Putin je takođe navodno izgubio skoro 6.500 tenkova, više od 12.000 oklopnih vozila i preko 330 aviona i oko 325 helikoptera, prema ukrajinskim statistikama.

Brojke – iako nepotvrđene – takođe predstavljaju žestoke gubitke i na ukrajinskoj strani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading