TRAGEDIJA U GAZI! Preminula beba spašena iz utrobe UBIJENE majke!

Autor:

Svet

26.04.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova tužna priča još jednom je stavila fokus na sukob između Izraela i Palestine, uz pozive na prekid vatre i mirno rešenje sukoba.

TRAGEDIJA U GAZI! Preminula beba spašena iz utrobe UBIJENE majke!

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dirljiva priča o bebi Sabrin Ru, koja je izgubila bitku za život nakon što su je lekari spasili iz utrobe majke ubijene u izraelskom vazdušnom napadu na grad Rafa, potresla je javnost širom sveta. Devojčica je danas sahranjena u Gazi, uz emotivne reči oproštaja i tuge.

Ime sa snažnim značenjem

Sabrin Ru je ime koje nosi duboko emotivno značenje, budući da je dobila ime u čast svoje majke, Sabrin al-Sakani al-Šeik. Ovo neverovatno snažno ime sada će zauvek ostati simbol ljubavi i sećanja na tragično izgubljene živote.

Borba za život

Doktor Mohamed Salama, šef odeljenja hitne neonatalne jedinice u bolnici Emirati, pružio je sve od sebe u naporima da spasi malenu Sabrin. Međutim, njene zdravstvene komplikacije, poput problema sa respiratornim organima i slabog imunog sistema, bile su preveliki izazov čak i za medicinsko osoblje koje se borilo neumorno, prenosi Rojters.

Emotivni oproštaj

Porodica je izrazila duboku tugu i bol zbog gubitka svojih najmilijih. Rami al-Šeik Džuda, stric ubijene devojčice, podelio je svoju bol, ističući da je "sve nestalo, čak i njihove slike, njihovi mobilni telefoni, nismo mogli da ih pronađemo".

Teška situacija u Gazi

Ratna razaranja su ostavila dubok trag na životima Palestinaca, sa više od 34.000 žrtava, među kojima su većina žene i deca. Bolnice u enklavi su teško oštećene, a nedostatak osnovnih medicinskih potrepština dodatno otežava već tešku situaciju.

Međunarodna reakcija

Ova tužna priča još jednom je stavila fokus na sukob između Izraela i Palestine, uz pozive na prekid vatre i mirno rešenje sukoba. Izrael negira namerno gađanje civila, dok Hamas izražava spremnost na primirje u slučaju "rešenja sa dve države".

Ova tužna priča o malenoj Sabrin Ru podseća nas na ljudsku patnju koja proizilazi iz sukoba i ratnih dejstava, i postavlja pitanje o neophodnosti mirnog rešenja kako bi se sprečile dalje tragedije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading