STRAVIČNA EKSPLOZIJA U VOJNOJ BAZI! Ima mrtvih i ranjenih! Odjeknulo žestoko, objavljeni jezivi snimci (VIDEO)

Autor:

Svet

27.04.2024

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitno se oglasio državni vrh, premijer obećao pomoć porodicama poginulih vojnika

STRAVIČNA EKSPLOZIJA U VOJNOJ BAZI! Ima mrtvih i ranjenih! Odjeknulo žestoko, objavljeni jezivi snimci (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@guyelster

U stravičnoj eksploziji skladišta municije u vojnoj bazi na zapadu Kambodže, dvadeset vojnika je izgubilo živote, dok je nekoliko osoba povređeno.

Premijer Hun Manet je putem Fejsbuka saopštio vesti o ovoj nesreći, izražavajući duboko saučešće porodicama poginulih vojnika.

Premijer Hun Manet nije pružio detalje o uzroku eksplozije, ostavljajući javnost i medije u neizvesnosti po pitanju onoga šta se tačno desilo u vojnoj bazi u provinciji Kampong Speu.

Ova nedoumica dodatno pojačava značaj istrage koja će uslediti kako bi se utvrdili uzroci ove tragične nesreće. On je obećao da će vlada platiti sahrane poginulih vojnika, kao i obeštećenje za njihove porodice.

Ovaj gest predstavlja pokušaj da se olakša bol porodicama poginulih i da se pruži podrška onima koji su pretrpeli povrede tokom nesreće.

 

 

General Hun Manet je diplomirao na Vojnoj akademiji SAD u Vest Pointu, a nedugo zatim je unapređen u čin generala sa četiri zvezdice.

Nakon nasleđivanja pozicije premijera od svog oca Hun Sena, Hun Manet se suočava sa izazovom vođenja zemlje kroz teške trenutke poput ovog tragičnog događaja u vojnoj bazi na zapadu Kambodže.

Ko je Hun Manet?

Hun Manet rođen 20. oktobra 1977. godine je kambodžanski političar i general na mestu premijera Kambodže. 

On je i potpredsednik vladajuće Kambodžanske narodne partije.

Manet je odrastao i stekao opšte obrazovanje u Pnom Penu, a kasnije se pridružio oružanim snagama 1995. godine i iste godine upisao je Vojnu akademiju Sjedinjenih Država u Vest Pointu.

Nakon što je 1999. godine dobio diplomu, Manet je postao prvi Kambodžanac koji je diplomirao na toj prestižnoj američkoj vojnoj akademiji.

Posle opštih izbora u Kambodži 2023. godine, Hun Sen je 26. jula najavio ostavku na mesto premijera, čime je Manet zvanično postao kandidat za premijera.

Nakon kraljeve nominacije, njega i njegov kabinet jednoglasno je odobrila Narodna skupština i zvanično su položili zakletvu 22. avgusta 2023. godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading