RUSKA ELITA NESTAJE? Svi bruje o Putinovoj odmazdi: Generalu stavili LISICE na ruke, sledeći na redu ''Gospodar rata''?

Autor:

Svet

28.04.2024

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spekulacije o mogućim izmenama u vladajućem krugu su sveprisutne, a pominju se čak i imena poput bivšeg premijera Mihaila Mišustina i dugogodišnjeg ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

RUSKA ELITA NESTAJE? Svi bruje o Putinovoj odmazdi: Generalu stavili LISICE na ruke, sledeći na redu ''Gospodar rata''?

Foto: AP Alexander Zemlianichenko, AP Sergei Savostyanov, AP Gavriil Grigorov,Public, , AP Evan Vucci

Nedavno hapšenje generala Timura Ivanova, bliskog saradnika ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, izazvalo je talas spekulacija o mogućoj promeni u ruskim političkim krugovima. Ivanov je uhapšen neposredno nakon sastanka sa Šojguom, što je izazvalo nagađanja o mogućoj poruci upućenoj ministru.

Ova situacija dodatno je produbila već prisutnu atmosferu nesigurnosti unutar Putinovog bliskog okruženja.

Promene u Vladi: Ko će zauzeti ključne pozicije?

Spekulacije o mogućim izmenama u vladajućem krugu su sveprisutne, a pominju se čak i imena poput bivšeg premijera Mihaila Mišustina i dugogodišnjeg ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova. Raspravlja se o potencijalnim promenama na ključnim pozicijama, a neki izvori navode da bi mesto Mišustina mogao zauzeti Sergej Kirijenko, bivši najmlađi ruski premijer. Postoji i sugestija da bi Putin mogao nagraditi Kirijenka za uspešno vođenje izbora, što je doprinelo Putinovoj ubedljivoj pobedi, Jutarnji list. 

Šta donosi budućnost za Sergeja Šojgua?

S obzirom na nedavne uspehe ruskih snaga na ratištu, postavlja se pitanje koliko je ugrožena pozicija Sergeja Šojgua. Ipak, mnogi se pitaju zašto je Ivanov uhapšen baš u Ministarstvu odbrane, i to u vreme kada se već godinama spekuliše o njegovom raskošnom načinu života. Ova situacija može ukazivati na slabljenje pozicije Šojgua, a moguće je da će Putin doneti drastične promene u svom bliskom okruženju. Ipak, s obzirom na dosadašnju praksu, teško je poverovati da će se Putin u potpunosti odreći nekog od svojih saradnika.

Spekulacije o nasledniku Šojgua

Krajem 2023. godine pojavile su se informacije koje sugerišu da bi na mesto Šojgua mogao doći Aleksej Đumin, guverner Tule, grada gde je koncentrisana najjača ruska vojna industrija. Đumin je čak označen kao jedan od mogućih Putinovih naslednika, što dodatno podstiče spekulacije o budućim promenama u ruskim političkim krugovima. Međutim, ostaje da sačekamo sredinu maja kako bismo videli kako će se ove spekulacije zaista materijalizovati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading