(FOTO) ŠTA SU JELI PRAVI DŽEK I ROUZ? Ovo je prvi meni sa Titanika!

Autor:

Svet

23.04.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meni za prvi obrok serviran na slavnom brodu Titaniku prodat je na aukciji za 100.000 funti, piše BBC. Evo o kakvom meniju je reč.

RepublikaFoto: pixabay.com
Titanik

Radi se o meniju za ručak serviran oficirima prvog dana morskog testiranja 2. aprila 1912. godine. Pripadao je drugom oficiru Čarlsu Lajtoleru, najistaknutijem članu posade koji je preživeo, a poklonio ga je svojoj supruzi kada je napustio Sautempton 10. aprila 1912. godine.

Meni je prodat britanskom kolekcionaru na aukciji u Devizesu u subotu.

Ključ kabine s kartama na Titaniku prodat je kolekcionaru iz Teksasa za 78.000 funti, dok je bedž utopljenog mornara prodat za 57.000 funti. On je pripadao Tomasu Mulenu i pronađen je kada i njegovo telo.

Oficiri su uživali u prvom jelu na Titaniku tokom prvog dana testiranja na moru 2. aprila. Jela su im servirana u glavnom salonu.

Veruje se da postoji još samo jedian primerak menija koji datira od 2. aprila, koji je pripadao petom oficiru Haroldu Lou. Taj meni je prodat na aukciji 2004. godine za 28.000 funti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading