EKSTREMISTI SPREMAJU PAKLENI DAN MAKRONU: Najavljuju rušenje sistema za 1. maj

Autor: Tanjug

Svet

01.05.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pariska policija upozorila je u današnjem saopštenju na moguće nerede sutra tokom proslave 1. maja, dok članovi ekstremističkih grupa pozivaju putem društvenih mreža sledbenike da "prirede Makornu i njegovima pakleni dan".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

Policija u saopštenju navodi da članovi ekstremističkih pokreta planiraju nasilne akcije protiv snaga reda i simbola kapitalizma. 

Načelnik pariske policije Mišel Delpije primio je danas organizatore tradicionalnih protesta povodom praznika rada, 1. maja, sa kojima je razgovarao o opasnosti od nereda koje bi mogle da izazovu "ekstremističke grupe" koje žele da sutrašnji dan pretvore u "veliki revolucionarni susret", navodi se u saopštenju, prenose francuski mediji.

Uprava policije kao primer takvih grupa navodi pokret "Mili" - Nezavisni pokret za borbe, koji je uputio poziv korisnicima Fejsbuka da "predsedniku Emanuelu Makronu i njegovom svetu prirede pakleni dan".

Učesnici najavljenih nasilnih protesta bi mogli da koriste zapaljive naprave, upozorila je uprava policije, navodi "Figaro".

U saopštenju se navodi da će, s obzirom na ovakve najave, u Parizu sutra biti raspoređene jake policijske snage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading