JUNKEROV NOŽ U LEĐA: SAD su sa Trampom izgubile snagu i uticaj

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.05.2018

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države pod predsednikom Donaldom Trampom okreću leđa multilateralnim odnosima i prijateljskoj saradnji sa "okrutnošću koja može samo da nas iznenadi".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žan Klod Junker

On je posle Trampove odluke o povlačenju iz nuklearnog sporazuma sa Iranom rekao da SAD više ne žele da sarađuju sa drugim stranama u svetu.

Junker je, obraćajući se flamanskom regionalnom parlamentu, rekao da od Evropske unije zavisi da li će preuzeti posao SAD.

- U ovom trenutku moramo da zamenimo SAD koje su kao međunarodni akter izgubile snagu i zbog toga, dugoročno, uticaj - rekao je Junker.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
spremaseoluja

09.05.2018 17:30

Izgleda da su nemci jedva cekali da Amerika posusta da je ponovo nametnu kao najsnaziniji faktor. Zaboravili nemci sta je potpisano nakon kapitulacije fasizma i treceg rajha. Nemacka nikad vise nesme biti ujedinjena niti ratovati. Cime su zeznuli Gorbacova da im je to omogucio? Mada ni Amerikanci nisu nista bolji, ovo mi lici na vreme pred nestanak Rimskog carstva. Dolazi djavo po svoje.