Ovo je 25 miliona načina za UNIŠTENJE SEVERNE KOREJE!

Autor: b92.net

Svet

13.09.2017

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši član Mornaričkih foka - elitne formacije Marinskog korpusa američke vojske, Džoko Vilink, smislio je vrlo inovativan način za rušenje severnokorejskog političkog režima.

RepublikaFoto: youtube.com/TEDx Talks
Priznaćete da Džoko ima najzanimljiviju strategiju do sad

- Bacite 25 miliona ajfona na Severnu Koreju u isto vreme, postavite satelite svuda oko zemlje i obezbedite ljudima besplatan internet -  napisao je Vilink na Tviteru.

 

 

Ovaj tvit privukao je pažnju Biznis insajdera, koji je želeo da proveri da li bi ideja zaista uspela. Stučnjak za Severnu koreju iz Stimson centra u Vašingtonu Jun Sun potvrdio je da zamisao nije tako preterana kao što se na prvi pogled čini.

- Ovakav pristup predstavljao bi zaobilazni put, ali šansa za uspeh ipak postoji - kaže Sun. Vojne reakcije Severne Koreje na balone koji nose južnokorejske DVD-ove i pamflete govore da je Pjongjang i te kako svestan opasnosti koje nosi nagli ulazak 25 miliona stanovnika u svet.

- Kim Džong-un zna da će njegov režim postati neodrživ čim stanovništvo shvati šta propušta. Zna da će tada biti zbačen sa vlasti - rekao je Sun.

Pristup internetu u Severnoj Koreji vrlo je ograničen, a sadržaj strogo cenzurisan. U međuvremenu, UN se drže tradicionalnijih pristupa: u ponedeljak su uvedene najteže sankcije ovoj zemlji do sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading