TRAMP: Venecuela se raspada!

Autor: Agencije, Republika

Svet

19.09.2017

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp je izrazio svoju zabrinutost prema Venecueli. Zbog političke krize nagovestio je da bi SAD mogle da preduzmu korake u cilju "uspostavljanja demokratije" u toj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug
Tramp zabrinut za Venecuelu

- Venecuelanci umiru od gladi, a njihova zemlja se raspada - rekao je Tramp na sastanku sa liderima zemalja Latinske Amerike na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku.

Tramp je dodao da je situacija, za koju odgovornim smatra politiku predsednika Venecuele Nikolasa Madura, "potpuno neprihvatiljiva".

Američki predsednik je rekao da je u toku uništavanje demokratskih institucija u Venecueli.

- Naš cilj treba da bude da im pomognemo da povrate demokratiju - rekao je Tramp na sastanku kojem su prisustvovali kolumbijski predsednik Huan Manuel Santos, brazilski predsednik Mišel Temer, predsednik Paname Huan Karlos Varela i potpredsednica Argentine Gabrijela Miketi.

Venecuela je pogođena ozbiljnom političkom krizom a u protestima opozicije koja traži ostavku predsednika Nikolasa Madura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading