PUTIN ZGRANUT: Kada će nas roboti pojesti?!

Autor: b.92, Republika

Svet

22.09.2017

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin zastrašen je pojavom i širenjem veštačke inteligencije, što je i izrazio u razgovoru sa direktorom ruskog internet giganta "Yandex" Arkadijem Voložom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin čvrsto stoji pri svojim uverenjima

Putin je Voloža pitao koliko će još vremena proći dok nas pametni roboti "ne pojedu".

Putin i Volož su, tokom sastanka u sedištu "Yandex"-a u Moskvi, razgovarali o naprednim mogućnostima veštačke inteligencije, kada je ruski predsednik svom sagovorniku iznenada postavio to neočekivano pitanje. 

Volož je na njega odgovorio: "Nadam se, nikad!" 

Potom je objasnio Putinu da su mašine "bolje od ljudi" u nekim područjima, dajući kao primer to da je bager bolji u kopanju od čoveka sa ašovom. 

- I pored toga, bageri nas nisu pojeli - rekao je Vorož. 

Putin nije bio impresioniran takvim odgovorom, pa je na to replicirao: "Ali oni ne razmišljaju." 

Predsednik Rusije je, početkom meseca, izjavio da veštačka inteligencija predstavlja budućnost ne samo za Rusiju, već i za čovečanstvo, kao i da uporedo sa "kolosalnim mogućnostima" koje nudi, ona donosi i "pretnje koje je teško predvideti". 

- Onaj ko postane lider u ovoj sferi, postaće vladar sveta - dodao je Vladimir Putin, obećavši da će Rusija deliti saznanja od kojih dođe na ovom polju, kako bi se izbegao tehnološki sukob.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading