Trg Nikole Pašića postaje ledena oaza Beograda

Autor: Republika

Vesti

13.12.2018

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove zime Trg Nikole Pašića pretvara se u ledenu oazu i pravi raj za velike i male ljubitelje klizanja i sankanja.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Knez Mihailova ulica

Ulaz će biti besplatan tokom cele zime, a svake nedelje (izuzev 6. januara) od 10 do 11 časova održavaće se i besplatna škola klizanja čiji će polaznici dobiti prigodne diplome 27. januara.

Klizalište će 16. decembra svečano otvoriti poznati jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, a uslediće koncert jedne od najpopularnijih grupa na ovim prostorima - Nevernih beba – koja je nedavno obeležila četvrt veka postojanja.

Ljubav prema pozorištu gradi se od malih nogu i zato će za najmlađe sugrađane na Trgu Nikole Pašića biti održano mnoštvo zabavnih dečjih predstava. Na samom početku, 16. decembra očekuje nas spektakl u Kombank dvorani – “Uspavana lepotica” sa Brankicom Sebastijanović u glavnoj ulozi, koju će od te kletve zle veštice pokušati da spasu Kralj Stevan i Vila Dobrila.

Predstava “Deda Mraz nam stiže u grad“ u kojoj učestvuju Minja Subota, Leontina, Tijana Dapčević, Hor “Čarolija” i naravno Deda Mraz i njegove pomoćnice igraće se 16. i 22. decembra a najmlađi će imati priliku da zajedno sa učesnicima pevaju praznične hitove kao što su  "Zvončići, zvončići“, "Preko brda, preko brega“, "Kada padne prvi sneg“...

Tu su i:

“Pipi Duga Čarapa” (17. decembar),
“Novogodišnja bajka” (21. decembar),
“Tajna novogodišnje čarolije” (22. decembar),
“Deda Mrazove čarobne sanke” (29. decembar)
Novogodišnji bunar želja (2. januar 2019.)
“Zimske ludorije” (5. januar),
“Magična pahulja” (10. januar),
“Asteriks i Obeliks spašavaju Deda Mraza (12. januar),
“Štrumfastični novogodišnji bal” (13. januar),
“Novogodišnja noć” (15. januar)

RepublikaFoto: youtube.com/pink.rs
Goran Vesić

Diznilend će se ove zime na kratko preseliti u Beograd i to na Trg Nikole Pašića, gde će se 3. januara održati dečja predstava “Miki Maus i novogodišnji haos”. Slavni miš i njegovi drugari Paja Patak, Šilja i Pluton spremaju se da dočekaju Deda Mraza , ali im planove kvare Hromi Daba i Vuk koji poklone nisu zaslužili i žele da se dokopaju njihovih.

Već sledećeg dana, mališani će imati priliku da ponesu svoje omiljene kostime, pa će Trg Nikole Pašića preplaviti male princeze, prinčevi, vitezovi, pirati, balerine, vile i mornari... jer se tog dana održava novogodišnji maskembal i kostimirane bajke na ledu.

Bez obzira na to koliko godina imate, neće vam škoditi malo zimske magije, naročito uz pravog "čarobnjaka“. Igor Trifunov, jedan od najpoznatijih mađioničara i iluzionista na ovim prostorima, održaće 9. januara na Trgu Nikole Pašića mađioničarsku predstavu za decu, u kojoj ćete sigurno uživati i vi.

U Igorovim rukama niotkuda nastaju golubovi, pa se onda pretvaraju u konfete... Marame menjaju boju, loptice nestaju, ruže se otvaraju... a mališani u svemu tome i sami učestvuju.

I stariji sugrađani moći će da uživaju u zabavnom programu na Trgu Nikole Pašića.

Pored koncerta Nevernih beba na otvaranju Klizališta, 17. decembra moći će da prisustvuju Gala koncertu čanova Muzičko-opersko-teatarske organizacije (MOTO) u Skupštini grada, dok će pevači ovog udruženja u okviru manifestacije "Praznični glas grada” nastupati 27. decembra.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Damir Handanović, Centar beogradskog festivala

Zima će u Beogradu biti na pauzi 18. decembra, jer će je na neko vreme “oterati” topli glas Lene Kovačević, koja će u okviru ove Beogradske zime održati POTPUNO BESPLATAN koncert na Trgu Nikole Pašića. Lena će nas ugrejati svojim pop džez pesmama “Zauvek”, “Cafe”, kao i mnogim drugim hitovima sa njenih popularnih albuma. Lenu na nastupima prati uigran muzički sastav koji zajedno sa Lenom gradi jedinstveni kolaž pop, džez i tradicionalnog balkanskog zvuka.

Jedan od najpoznatijih gradskih sastava – Makao bend – prepoznatljiv po specifičnim interpretacijama aktuelnih hitova uz koje noge same počinju da plešu, nastupiće na kod Klizališta 23. decembra.

Svoj mini koncert 5. januara nove godine imaće i pobednik popularnog muzičkog takmičenja “Prvi glas Srbije “ – Davor Jovanović, koji je nakon takmičenja uspešno nastavio svoju muzičku karijeru.

Nastupaju i Amy’s House Tribute band (19. Januar), Jelena Jevremović i Horoskop bend (25. januar), Master Blaster bend koji čine učenici istoimene škole talenata (26. januar), a posetioce Trga Nikole Pašića zabavljaće i mnogi disk-džokeji: DJ Uroš, DJ Ognjen, DJ Marchez, DJ Milovanovic, DJ intruder, DJ Marko Gangbanger, DJ Bokee, DJ Oysha i drugi.

I odrasli će moći da uživaju u predstavama, pa će se za njih 25. januara igrati „Idealna polovina“ u kojoj igraju Olga Odanović, Milan Kalinić, Anastasija Mandić i Vučić Perović, na komičan način govori o smeni generacija, ali i večnoj potrazi za ljubavlju.

Dakle, bez obzira na to koliko godina imate i da li umete da izvedete piruetu na ledu – na Trgu Nikole Pašića očekuje vas prava zimska čarolija! ZAOKRUŽI BEOGRAD i učestvuj u njoj!

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading