(FOTO) Vesić podelio paketiće deci iz Sigurne kuće

Autor: Tanjug

Vesti

30.12.2018

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deci koja sa majkama borave u Sigurnoj kući danas su uručeni novogodišnji paketići, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je nastavak pomoći Grada Beograda Sigurnoj kući, kao i nove projekte jer je, kaže, borba protiv nasilja u društvu, posebno nad ženama, trajna politika i opredeljenje.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Goran Vesić u Sigurnoj kući

Vesić je rekao da je Grad Beograd obezbedio 20 novogodišnjih paketića za decu iz Sigurne kuće, gde je trenutno 18 dece i 26 žena, ali i naveo da se njihov broj stalno menja. 

- Kao deo saradnje koju Grad Beograd ima sa Sigurnom kućom organizovali smo da danas deca koja se trenutno nalaze u Sigurnoj kući dobiju novogodišnje paketiće, ka i sva druga deca u Srbiji - rekao je Vesić. 

Naveo je i da je danas još jedan lep događaj za Sigurnu kuću budući da su Apotekarska ustanova Beograd i kompanija Hemofarm odlučili da poklone potrebne lekove za godinu dana namenjene ženama u Sigurnoj kući. 

- Od danas će za čitavu narednu godinu imati najneophodnije lekove. Inače, pošto se ne zna se koliko će žena biti u Sigrunoj kući, ko će doći tokom dana ili noći, dešavalo se da nema dovoljno lekova i da moraju da čekaju da se otvore apoteke ili da se obezbede lekovi na drugi način - rekao je Vesić. 

Događajima poput današnjeg, navodi Vesić, skreće se pažnja društva da je nasilje neprihvatljivo i da postoje žene žrtve nasilja kojima, pored sankcije za nasilnike, treba omogućiti da ih društvo prihvati na način na koji one to zaslužuju. 

- Sigurna kuća je prvi korak. Posle Sigurne kuće sledi to da im obezbedimo smeštaj u nekom prelaznom periodu dok se ekonomski ne osamostale da žive sa decom - kaže Vesić. 

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Zamenik gradonačelnika je naveo da su tokom 2018. potpisani ugovori sa kompanijama koje ženama iz Sigurne kuće obezbeđuju posao. 

- Ključ njihovog izlaska iz ove situacije u kojoj se nalaze je da budu ekonomski nezavisne, da društvo pokaže da brine o njima i da ih neće ostaviti i u ovakvim situacijama kada se zasta osećaju bespomoćno - naglasio je Vesić. 

On je, međutim, rekao da se nažalost u našem društvu ne prijavljuje sigurno veći deo onog nasilja koji se desio nad ženama iz mnogih razloga. 

- Mnoge žene ne znaju da mogu da dobiju zaštitu, nalaze se u sredinama gde se suočavaju sa predrasudama ili misle da će nešto tako proći. Ovo je naša poruka svima njima, svako ko se nađe u situaciji da trpi nasilje treba da potraži pomoć društva, a mi smo kao društvo zaista pokazali kroz pomoć Sigurnoj kući da smo spremni da se suočavamo sa ovim problemom i da stanemo iza ovih žena - poručio je Vesić.

Uručenju novogodišnjih paketića deci iz Sigurne kuće prisustvovali su i gradske sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević i glumac Svetislav Goncić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading