DECA SA KOSOVA KOJA SU DOBILA PAKETIĆE OD VUČIĆA: Da živimo mirno i lepo,da se vrate svi!

Autor: Tanjug

Vesti

30.12.2018

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Beograd je najlepši grad koji sam ikada posetila, sve je mnogo lepo, a ono što želim u 2019. godini je da Srbi ostanu na Kosovu i Metohiji i da mogu mirno da žive", kazala je Tanjugu devojčica Neda Milkić iz Gračanice, koja je danas bila kod predsednika Srbije sa još četrdesetak mališna iz centralnog dela Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Deca sa Kosova koja su danas primila paketiće

Ovog vikenda oni borave u Beogradu, predsednik im je jutros podelio novogodišnje paketiće, a oni su, poput Nede, puni utisaka o glavnom gradu. 

Ona je izdvojila upravo prijem u zdanju na Andrićevom vencu, a kad je reč o novogodišnjim željama, slično kao Neda i Luka Danić, učenik OŠ "Milan Rakić" iz Babinog mosta, nada se miru, a da se "svi koji su se iselili za vreme rata vrate da žive sa nama".

Na njega je najveći utisak ostavio susret s predsednikom Vučićem koji im je, kaže, uručio "mnoge lepe paketiće". 

Miljana Petrović iz Babinog mosta, koja je prvi put u Beogradu, oduševljena je što su mališani sa KiM imali priliku da posete Hram Svetog Save i Avalski toranj i da se upoznaju sa predsednikom, a novogodišnja želja...

- Moja novogodišnja želja je da na KiM bude mir i da se proterani Srbe vrate svojim kućama, da živimo mirno i lepo - rekla je Miljana.

Isto je poželela i devetogodišnja Bojana Mihajlović iz Babinog mosta. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

- Želim da svi ostanemo da živimo na KiM. Predivni su paketići koje smo dobili od predsednika Vučića - kaže Bojana, koja je oduševljena Avalskim tornjem.

Predsednik Vučić danas je u zgradi Predsedništva ugostio 40 školaraca, uzrasta od devet do 12 godina, iz Gračcanice, Babinog Mosta i mesta Sušica.

Mališani su sa Vučićem obišli zdanje na Andrićevom vencu, gde su imali prilike da vide izložbu poklona koje je predsednik dobio od stranih zvaničnika.

Deca su juče stigla u Beograd, jutros su obišla Avalu, a nakon susreta sa predsednikom posetili su Kalemegdan, Zoološki vrt i centar grada, a sutra se vraćaju kućama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading