Vesić: Svi smeštajni kapaciteti u gradu su popunjeni

Autor: Tanjug

Vesti

31.12.2018

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi smeštajni kapaciteti u hotelima i hostelima u gradu su popunjeni, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić i naglašava da je Beograd bezbedan grad i da je to jedan od razloga zašto je u srpsku prestonicu za praznike pristigao veliki broj stranih gostiju.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Beograd

Dogovor Grada i MUP-a, kako kaže, je da na ulicama bude više stotina policajaca - Žandarmerija, Policijska brigada, Saobraćajna policija, a biće postavljene i "antiterorističke zapreke" u svim ulicama koje vode prema bini ispred Skupštine Srbije.

 - Imaćemo spoljni i unutrašnji prsten i svi koji uđu u njega biće kontrolisani. U prostor gde su bine zabranjeno je unošenje alkohola, pirotehnike, oružja - rekao je Vesić za TV Pink.

Dodaje da je bezbednost na prvom mestu i podseća da će Beograđani i njihovi gosti u Novu godinu ući sa Sašom Kovačevićem, Bajagom, Harisom Džinovićem, Dejanom Petrovićem. 

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika pojašnjava da Beograd ima zvanično 35.000 kreveta u hotelima i hostelima, ali i da ima duplo više neregistrovanih smeštaja, te da se u prestonici očekuje oko 100.000 turista sa strane. Najviše je gostiju iz Turske, zatim Kine, Nemačke, Hrvatske, Grčke.
Prošlogodišnja zarada tokom praznika bila je između 28 i 30 miliona evra, podseća Vesić i očcekuje da će ove godine zarada biti veća jer je povećan broj turista.

 - Ove godine imamo porast broja turista u odnosu na prošlu godinu za 12 odsto, broja noćenja za 14 odsto, deviznog priliva za 13 odsto. Već u oktobru smo imali ukupan broj svih turista iz 2017. godine. Očekujemo veću zaradu ove godine od turizma -  naglasio je on.

Za 2019. godinu najavljuje realizaciju brojnih započetih projekata i da će biti "radno i udarnički". Biće obnovljena Ulica kneza Miloša, Savska, krenuće tramvaji preko mosta na Adi, biće povezano Banovo Brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, urađene četiri podzemne zagaraže, rekontstruisana Ulica 27. marta, Kraljice Marije, Džordza Vašingtona. 

 - Beograd zaslužuje da bude uređen grad  -  zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading