(FOTO) Otvorena garaža "Pionirski park": MISLILI SU NA SVE

Autor: Republika

Vesti

07.02.2019

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JKP "Parking servis" završilo je radove u garaži "Pionirski park", koja je danas otvorena i na raspolaganju korisnicima u punom kapacitetu od 461 parking mesta, od kojih je 21 predviđeno za vozila osoba sa posebnim potrebama, dok su dva mesta posebno obeležena i namenjena za vozila na električni pogon.

RepublikaFoto: Promo
Nivo 2

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je otvaranju garaže, koja je u potpunosti rekonstruisana i sada po standardima ne zaostaje za takvim objektima u velikim evropskim metropolama.

- U ovoj garaži je ugrađen lift te je sada garaža lako dostupna i invalidima. Ovakve liftove imaju i garaže u Masarikovoj, na Obilićevom i Zelenom vencu i trudićemo se da i druge garaže budu dostupne licima sa posebnim potrebama. Novina su i dva punjača za električne automobile, dok ih na Obilićevom vencu ima šest. Promenjena je potpuno LED rasveta, kao i ventilacija koja je bila zagušena i nije dobro radila. Ovo je dokaz da naše javne garaže mogu da izgledaju kao u velikim metropolama, jer pratimo njihove standarde - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Promo
Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković rekao je da je u prethodne četiri godine rekonstruisano oko 150.000 kvadratnih metara objekata ovog preduzeća.

- Ovu rekonstrukciju je pratila i sva tehnička dokumentacija, uz to smo dobijali i građevinske dozvole. Ovo su novi standardi, tako da će i ubuduće sve što budemo radili izgledati kao ova garaža - naveo je Čupković i zahvalio svojim saradnicima na velikom trudu i poslu koji je obavljen.

RepublikaFoto: Promo
Električni punjači

Garaža "Pionirski park" bila je mesec dana zatvorena za korisnike zbog izvođenja poslednje faze radova, koji su obuhvatali rekonstrukciju elektro i šprinkler instalacija. U ovom periodu završeni su i radovi na sanaciji delova podnih površina ulaznih i izlaznih koridora, a urađeno je i završno bojenje podova i plafona. 

U sklopu rekonstrukcije objekta, podzemna garaža "Pionirski park" po prvi put je, od izgradnje 2005. godine, dobila lift za korisnike. Lift je postavljen u blizini blagajne, a na svakom nivou pored ulaza u lift nalaze se i stanice za plaćanje parkiranja, što olakšava pristup osobama sa invaliditetom, ali i osobama koje se otežano kreću. U garaži je obeleženo 21 parking mesto za vozila osoba sa invaliditetom, koja su po standardima šira od regularnih parking mesta. Po prvi put je u garaži uređen i toalet koji je prilagođen osobama sa invaliditetom.

RepublikaFoto: Promo
Nivo 3

Nakon završene kompletne rekonstrukcije, garaža „Pionirski park“ ima potpuno rekonstruisan sistem za ventilaciju i odimljavanje, koji je bio u jako lošem stanju od same izgradnje garaže pre 14 godina. Pojačano je osvetljenje savremenim LED svetiljkama, zatim, postavljen je novi sistem video nadzora, što povećava bezbednost parkiranih vozila. Podovi su kompletno sanirani novim, savremenim materijalima, koji imaju hidroizolaciona i protivklizna svojstva. Urađena je i kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže. U toku sveobuhvatnih radova u ovoj garaži sanirana je i fasada iz Ulice Dragoslava Jovanovića, zamenjena su postojeća protivpožarna vrata, urađena je nova vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, adaptirana blagajna, kompletno je sređen stepenišni prostor i toaleti na svim nivoima garaže.  

RepublikaFoto: Promo
Ulaz u garažu

"Parking servis" se zahvaljuje korisnicima na ukazanom strpljenju i razumevanju tokom trajanja radova.

RepublikaFoto: Promo
Nivo 1

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading