Vesić najavio tužbe zbog terora u centru Beograda: Krivične prijave protiv Bastaća i Jovanovića

Autor: Tanjug

Vesti

31.03.2019

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su današnjom blokadom saobraćaja u Kolarčevoj ulici predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i odbornici Saveza za Srbiju predvođeni Nikolom Jovanovićem pokazali kako se sprovodi teror i nasilje nad građanima Beograda i najavio da će Gradski sekretarijat za saobraćaj protiv njih podneti krivične prijave.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

Vesić je za Tanjug rekao da će protiv Jovanovića, Bastaća i ostalih aktivista biti podnete krivične prijave jer su zaustavili saobraćaj i organizovali teror nad građanima Beograda.

- Mislim da je sud mesto gde treba da objasne zašto ovo rade, jer kada se neko ponaša kao huligan, uništava grad i sprečava njegovo funkcionisanje onda treba da odgovara u skladu sa zakonom - poručio je Vesić.

Politika nasilja

Naglasio je da su članovi SZS danas zatvorili grad i sprečili normalno funkcionisanje saobraćaja i na taj način pokazali kako izgleda njihova politika nasilja na delu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nikola Jovanović

- Ono što smo čuli od Bastaća i predstavnika koalicije Dragana Ðilasa da oni žele da se u Beogradu ništa ne radi, da svi radovi stanu, da se Beograd ne uređuje samo zato što oni, kada su bili na vlasti, nisu bili sposobni da to rade - istakao je Vesić.

Kako je rekao, oni ne podržavaju uređenje Trga republike, širenje pešačke zone, što je, kaže Vesić, bilo predviđeno još 1985.godine, uređenju Savskog trga, Karađorđeve i drugih ulica samo zato što oni nisu znali to da urade.

 

 

- Protive se Gondoli jer oni su bili sposobni, a planirali su da naprave Gondolu od Ade ciganlije prema Košutnjaku, protive se Beogradu na vodi jer nisu bili u stanju da sprovedu njihov projekat "Grad na vodi" koji je Ðilas promovisao 2012. godine u Kanu - naveo je Vesić.

Napominje da su Ðilas i ostali u SzS imali priliku da urede Beograd, ali da to nisu uradili, već su uništili i opljačkali grad.

RepublikaFoto: youtube.com/Čuvamo Stari grad
Marko Bastać

Građani ne glasaju za dripce

- Nisu znali nijedan od ovih radova da sprovedu, govore zašto mi toliko radimo. Pošto oni ništa nisu radili dok su bili na vlasti, mi danas uređujemo grad. Građani Beograda su glasali za uređenje Beograda, a ne za dripce i huligane kakvi su Bastać i Ðilas i koji su danas pokazali kako izgleda grad koji oni vode - naglasio je zamenik gradonačelnika.

Kako je rekao, Ðilas je zadužio Beograd za 1,2 milijarde evra i zato nije mogao ništa da uređuje u gradu.

- Razlika između njih i nas vidi se u tome ko uređuje grad, a ko uništava grad. Danas su Ðilas, Bastać i Jovanović pokazali kako uništavaju grad. Da su imali toliko energije dok su bili na vlasti da reše jedan problem građana mi danas ne bi moralo ovoliko da se radi - rekao je Vesić. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Daliborka

31.03.2019 15:29

Treba ih kazniti,oni zaista remete javni red i mir.

Lela

31.03.2019 15:34

Aktivste opozicije treba najstroze kazniti.....

Dejan83

31.03.2019 19:05

@Lela - Obicne budaletine koje nemaju ni plan ni program.

milos

31.03.2019 15:40

Ko ili sta im daje za pravo da ometaju saobracaj u gradu.