Vesić: Rekonstrukcija tri kilometra bulevara do 20. decembra

Autor: beograd.rs

Vesti

15.06.2019

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovima na prvoj fazi, od Ruzveltove do Takovske ulice, danas je otpočela rekonstrukcija četiri velika bulevara, 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana koja će trajati 200 dana, izjavio je za RTS zamenik gradonačelnika Goran Vesić dodajući da je danas u svim dnevnim novinama objavljen flajer u kome je do detalja objašnjeno kako će se odvijati radovi i koje izmene u saobraćaju očekuju građane.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Goran Vesić

Prema njegovim rečima rekonstrukcija je podeljena u tri faze, prva je od Ruzveltove do Takovske i trajaće 65 dana, druga od Takovske do Francuske, 70 dana i treća od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška trajaće 65 dana, dok će kompletna rekonstrukcija biti završena do 20. decembra.

 – Ove ulice nisu rekonstruisane više od 80 godina, menjamo kompletnu infrastrukturu, kanalizaciju, vovovodne cevi koje su na nekim mestima stare i preko 50 godina, a menja se infrastruktura za grejanje i gas. Pored toga radi se kompletna rasveta koja će biti pokrivena video nadzorom, a svi trotoari će biti popločani. Radi se i zamena svih tramvajskih šina, kompletna kontaktna mreža, znači prava rekonstrukcija tako da desetinama godina neće morati ništa da se radi – istakao je Vesić.


On je dodao da, pošto je juče počeo školski raspust i tada se saobraćaj u gradu smanji za oko 30 odsto, a od 1. jula to smanjenje ide i do 45 procenata, ovi letnji meseci će se iskoristiti da se završi deonica od Ruzveltove do Takovske koja će biti gotova do 20. avgusta,  ali i četiri velike raskrsnice.

–  To su raskrsnice Starine Novaka, Francuska, Takovska i Bulevara Despota Stefana. Sve vreme radova će biti prohodna po jedna saobraćajna traka, znači ni jednog časa osim kada se bude baš asfaltiralo, a to će biti noću između subote i nedelje, raskrsnice neće biti zatvorene za saobraćaj. Tako ćemo do 1. septembra imati završene sve četiri velike raskrsnice. To je skoro tri kilometra bulevara i ovako veliki radovi se nisu obavljali dugo u centru grada, a mi grad uređujemo što je dobro za sve građane i na taj način dobijamo moderne ulice. Sada je su one u jako lošem stanju i Beograd ne zaslužuje da ima taklve ulice jer je Beograd uređen grad – rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading