Beograd dobija sistem za prečišćavanje otpadnih voda

Autor: Tanjug

Vesti

16.09.2019

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom kineske kompanije CMEC u Srbiji o realizaciji projekta izgradnje sistema za kanalisanje i prečišćavanje otpadnih voda grada Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović i Li Sjuećeng

Mihajlović je rekla da je taj projekat izuzetno važan za Beograd i da je odlukom vlade Ministarstvo građevinarstva određeno za investitora projekta.

- Formirali smo radnu grupu na nivou vlade, sa ciljem da budemo što efikasniji u realizaciji projekta. Verujem da ćemo uskoro moći da zaključimo komercijalni ugovor, a paralelno sa tim da pregovaramo o načinu i uslovima finansiranja - rekla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju koje je medijima dostavljeno iz njenog kabineta.

Ona je podsetila da je Beograd jedini grad u Evropi koji nema prečistač otpadnih voda zbog čega je, istakla je, ovaj projekat od izuzetnog značaja za nas.

Li Sjuećeng izvestio je potpredsednicu vlade da je kompanija CMEC formirala međunarodni tim eksperata za ovaj projekat, svesna njegove važnosti.

- Radovi na rekonstrukciji i izgradnji objekata podrazumevaju veoma složene tehnologije izvođenja radova. Spremni smo da nastavimo saradnju sa vama i vašim timom, jer nosimo pozitivna iskustva sa prethodnih projekata - rekao je Li Sjuećeng, a sastanku je prisustvovala i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading