VESIĆ OŠTRO ODGOVORIO: Mnogo se kralo u vreme Đilasa!

Autor: tanjug.rs/informer.rs

Vesti

10.11.2019

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Ðilas, koji je uništio beogradska javna preduzeća, sada hoće nama da "soli pamet" kako da ih vodimo, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, reagujući na tvrdnje SzS-a da gradska vlast namerno uništava gradska preduzeća da bi ih privatizovala.

RepublikaFoto: Tanjug/Oksana Toskic
Vesić/Đilas

Vesić je naveo da će javna preduzeća u ovoj godini imati ukupan prihod od 5,6 milijardi dinara, dok su u vreme kada je Ðilas vodio Beograd, kako ističe, pravila gubitak od skoro dve milijarde dinara.

- Prihodi beogradskih javnih preduzeća su ove godine za oko 28 odsto veći u odnosu na 2013. godinu. Međutim, dobit beogradskih javnih preduzeća je 2019. godine u odnosu na tu 2013. godinu veća, ne za 28 odsto koliko su prihodi porasli, već za oko 1.000 odsto! Dakle, mnogo se kralo u vreme Ðilasa - da prevedem na srpski jezik, jer kako drugačije da objasnimo to povećanje prihoda i dobiti.

Zamenik gradonačelnika je istakao i da istovremeno gradska vlast ulaže neuporedivo više u javna preduzeća nego 2013. godine.

- U Beogradskom vodovodu i kanalizaciji 2012. godine nije kupljeno ni jedno vozilo, dok su samo ove godine kupljena 53 vozila čime će potpuno biti obnovljen vozni park tog preduzeća. U Čistoći je kupljeno 25 novih cisterni za pranje ulica, 35 kamiona za odnošenje smeća, a imamo 65 novih kamiona za čišćenje snega - rekao je Vesić.

- JKP Gradske pijace posluju sa dobitkom, samo što taj dobitak pravi oko 30 odsto pijaca - kaže Vesić.

- Ponuditi određene pijace onima koji žele da ulažu u njih da bi se one uredile, građani bi dobili bolju uslugu, a Grad ostvario zaradu - dobar je poslovni potez i pored toga što Grad sam ulaže u pijace. Da bi se u to uverio, dovoljno je da se Ðilas prošeta do nove palilulske pijace koja će biti otvorena 1. decembra ili do Kalenića.

- Dakle, nemojte samo da Ðilas, kome su pijace pravile gubitak dok je bio gradonačelnik, sada nama deli lekcije - odgovorio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Marko

10.11.2019 14:20

Sta radi aktuelna vlast to vidimo i videcemo, ali sta je uradila prethodna, na celu sa demokratama, to smo dobro videli i osetili na svojoj kozi .

Marija

10.11.2019 14:21

U Djilasovo vreme Beograd bio pred bankrotom a Djilas postao najmocniji.

Nera

10.11.2019 16:19

Dobro smo zapamtili kako je sadasnja opozicija u svoje vreme vodila ovu drzavu.. Bilo i ne ponovilo se.

igor

10.11.2019 16:59

Đilas je oborio rekord u zaduženju Beograda. Sadašnja vlast još uvek isplaćuje đilasove dugove.