Goncić: Đilas zloupotrebljava kulturu u političke svrhe!

Autor: Republika

Vesti

12.12.2019

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Najoštrije osuđujemo jučerašnje napade, vređanje i kritiku dekorativnog osvetljenja Gradske skupštine povodom obeležvanja Svete Lucije, praznika Kraljevine Švedske, na društvenim mrežama, koji predstavljaju još jedan od dokaza da zaista postoje dupli standardi i da protivnici gradskih i republičkih vlasti na čelu s Draganom Đilasom, sve svoje procene donose a priori, bez ulaženja u suštinu i bez stvarne analize", kaže podsekretar za kulturu Gordana Goncić.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Gordana Goncić

- Jer, da su se na vreme raspitali da ova dekoracija dolazi iz Švedske, osvedočeno zemlje odnegovanog ukusa i stila, niko se ne bi oglasio, ali pošto su mislili dolazi od strane gradskih vlasti, onda moraju biti ružne - dodaje Goncić.

- Jedna lepa i dobra namera Švedske ambasade da podeli sa građanima Beograda radost svoj nacionalnog praznika iskorišćena je u političke svrhe razračunavanja pristalica opozicije sa vlašću. Kultura je deo jednog šireg konteksta, pa i kulturne diplomatije, pa je u tom smislu apsolutno nedopustivo zloupotrebljavati kulturne događaje u ostvarivanju svoje političke propagande kada tome nije mesto. Kulturni događaji, međunarodna saradnja sigurno nisu i ne treba da budu šlagvort za politički marketing i plasiranje političkih poruka.  

Nedopustiva je ostrašćenost Dragana Đilasa i njegovih pristalica koja ide iznad informisanosti, ukusa i poštovanja diplomatskih odnosa, koje ova vlast izuzetno neguje i unapređuje, kao i sve ostalo što se radi u Beogradu i Srbiji.

Naravno da svako može da ima svoj stav i svoje mišljenje, ali oni koji su na političkoj sceni, na kojoj se bore za vlast, ne treba da zloupotrabljavaju kulturne sadržaje za ostarivanje svojih političkih ciljeva.

Šalje se veoma pogrešna poruka i švedskom narodu i Švedskoj ambasadi kao predstavniku tog naroda i veoma loša i neistinita slika Beograda, koji je bio i ostao otvoren, kosmopolitski grad koji poštuje sve kulturne različitosti - navodi ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Marija

12.12.2019 16:44

Aktivisti SZS nas samo svadjaju sa celim svetom, oni nista korisno ne mogu da urade.

Verica

12.12.2019 16:45

Djilas zloupotrebljava cak i kulturu u politicke svrhe.

I_Petro

12.12.2019 17:40

Pozeljno bi bilo da se Djilas i njegove pristalice kulturno uzdignu, a pre svega informisu i da ispostuju druge nacije. Politiku neka ostave po strani.

Nemanja Kovacevic

12.12.2019 18:16

Djilas je navikao sve i svakoga da zloupotrebljava samo kako bi sebi obezbedio jos koji milion. To svi veoma dobro znaju, zato ga ljudi i ne podrzavaju.