Pet decenija čekali na uknjižbu: Stanari iz Resavske konačno upisali zgradu u katastar nepokretnosti

Autor: savskivenac.rs

Vesti

12.02.2020

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stmbena zgrada u Resavskoj ulici nakon skoro pet decenija upisana u katastar nepokretnosti kao objekat sa upotrebnmo dozvolom

RepublikaFoto: googlemaps.com/prinskrin
Zgrada u Resavskoj uknjižena nakon 50 godina

Pravosnažnim rešenjem Republičkog geodetskog zavoda – Službe za katastar nepokretnosti Savski venac stambena zgrada u Resavskoj ulici broj 80-88 nakon skoro pola veka od izgradnje upisana je kao objekat sa upotrebnom dozvolom, čime je rešen višedecenijski problem stanara koji su se za pomoć obratili Opštini Savski venac.

Nakon uspešne realizacije još jedne inicijative građana, u prostorijama GO Savski venac danas je održan skup na kojem su sa stanarima iz Resavske razgovarali predsednica opštine Irena Vujović, sekretar Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata Nemanja Stajić, načelnik Službe za katastar nepokretnosti Savski venac Saša Vračar, direktor Zavoda za izgradnju grada Beograda Radoman Spalević, predstavnik Gradskog zavoda za veštačenja i načelnici nadležnih odeljenja GO Savski venac.

Irena Vujović se zahvalila sekretarima, direktorima i svima koji su svojim angažovanjem pružili doprinos rešavanju problema stanovnika iz Resavske ulice.

RepublikaFoto: googlemaps.com/prinskrin
Sastanak stanara zgrade sa rukovodstvom opštine

- Ovo je samo jedan od problema koji smo moj tim i ja zatekli na Savskom vencu, a kojim se decenijama niko nije bavio. Istrajnost građana, naša rešenost da im pomognemo i dobra saradnja između institucija na svim nivoima doprinela je da nakon skoro 50 godina zgrada u Resavskoj, sa pet ulaza, bude upisana kao objekat sa upotrebnom dozvolom - rekla je Irena Vujović.

Ona je poručila da su građanima vrata opštine svakodnevno otvorena i da će im opštinsko rukovodstvo, kao i do sada, u skladu sa mogućnostima izlaziti u susret i truditi se da probleme rešava u njihovom najboljem interesu.

RepublikaFoto: googlemaps.com/prinskrin
Sastanak stanara zgrade sa rukovodstvom opštine

Problem sa objektom u Resavskoj broj 80-88 datira iz 70-ih godina, kada je rešenjem Odeljenja za komunalno-stambene i imovinske poslove SO Savski venac iz 1971. godine Direkciji za izgradnju i rekonstrukciju grada Beograda odobrena izgradnja objekta sa pet ulaza.

Po završetku svakog ulaza investitor je podnosio zahtev za tehnički pregled izvedenih radova, a na osnovu izveštaja Komisije za tehnički pregled izdavana su za svaki ulaz pojednična rešenja o dozvoli za upotrebu građevinskog objekta, uz konstataciju da su privremenog karaktera do završetka celog objekta.

Iz tog razloga ovaj objekat sa pet ulaza u Katastru nepokretnosti decenijama je bio upisan kao objekat bez upotrebne dozvole, iako su komisije za tehnički pregled utvrdile da zgrada ispunjava uslove za upotrebu.

Prisutni građani su se zahvalili predstavnicima institucija koji su učestvovali u rešavanju ovog problema, a posebno su pohvalili zalaganje predsednice opštine Irene Vujović. Na sastanku su imali priliku da dobiju odgovore na brojna pitanja i nedoumice, kao i da daju svoje predloge kako bi Savski venac bio još bolje mesto za život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading