Vesić: Od ove nedelje pun obim rada u građevinskoj industriji

Autor: Republika

Vesti

21.04.2020

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će Grad Beograd od ove nedelje uspostaviti pun obim rada u pojedinim sekretarijatima i preduzećima, u skladu sa odlukom Vlade Srbije da građevinska industrija nastavi da radi u takvom ritmu.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

- U skladu s tim, na posao se vraćaju zaposleni u sekretarijatima za urbanizam, legalizaciju, investicije i javne prihode, kao i zaposleni u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Beograd putu, Putevima Beograda i Zavodu za urbanizam grada Beograda - rekao je Vesić gostujući na B92.

Kako je saopštila je Gradska uprava, on je napomenuo da se na posao još neće vraćati samo stariji od 65 godina, zaposleni koji imaju medicinsku dokumentaciju da su lečeni ili su oboleli od malignih bolesti ili dijabetesa, trudnice i majke sa decom mlađom od 12 godina, ako drugi supružnik ima obavezu da ide na posao.

On je podsetio da su u Beogradu sva gradilišta bila aktivna i za vreme vanrednog stanja, jer se na taj način, kako je rekao, lakše vraća u stari tok privredne aktivnosti.

- Svaki dinar uložen u građevinu vraća se kao tri dinara u bruto domaćem proizvodu, jer građevinska industrija zapošljava mnoge druge privredne grane. Grad se borio da kompanije koje su gradile dobiju dozvole za rad, bilo da su privatni projekti u pitanju ili gradski - rekao je Vesić.

On je najavio da se bez prestanka radilo na rekonstrukciji Savskog trga, Savskog keja, na izgradnji Bulevara patrijarha Pavla, nove autobuske stanice u bloku 42 na Novom Beogradu, na spajanju Bulevara Vudroa Vilsona s Bulevarom Živojina Mišića kod Sajma, na izgradnji škole u Leštanima...

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

Pored toga, radi se i u Domu zdravlja u Borči, ambulanti u Ugrinovcima, dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju u Lazarevcu, na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u Belom potoku, Pinosavi i Međulužju, kao i na izgradnji fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu i zatvaranju deponije u Vinči.

Vesić je napomenuo da će ove nedelje početi radovi na rekonstrukciji Ulice Džordža Vašingtona u delu između Drinčićeve i Francuske, odnosno da će veoma brzo početi radovi na uređenju "urbanog džepa" na uglu Džordža Vašingtona, Hilandarske i Palmotićeve, kao i pristupnih saobraćajnica oko nove autobuske stanice u bloku 42.

Dodao je da je kineska kompanija "Pauer Čajna" počela projektovanje toplo-dalekovoda Obrenovac - Beograd i istakao da Direkcija za građevinsko zemljište počinje projektovanje pešačko-biciklističkog mosta između Novog Beograda i Ade Ciganlije, čija izgradnja počinje sledećeg proleća.

Vesić je naglasio da su i sve aktivnosti na pripremama za izgradnju metroa tekle nesmetano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading