Karl: Uplaćen novac za mart namenjen umetnicima u Beogradu

Autor: Republika

Vesti

05.05.2020

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl rekao je danas da je Grad Beograd, kao što je najavio zamenik gradonačenika Goran Vesić, uplatio na račune ustanova kulture finansijska sredstva namenjena za martovske honorare za sve radno angažovane saradnike koji nemaju stalno zaposlenje.

Foto: Ilustracija

Karl je naveo da će uskoro isto biti urađeno i za aprila, ovim merama biće obuhvaćene i prinadležnosti za maj, a mesečni iznosi su po 30.000 dinara neto.

- Tako će svaka koleginica i kolega pojedinačno dobiti ukupno po 90.000 dinara. To je iznos koji pokriva period trajanja vanrednog stanja tokom koga nije bilo moguće redovno programsko funkcionisanje naših ustanova kulture. Grad Beograd pozdravlja i istovetnu odluku Vlade Srbije kojom će na isti način i istim iznosom biti pomognuti i samostalni umetnici bez stalnog zaposlenja i na teritoriji Srbije - rekao je Karl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading