BEOGRAD SPREMAN ZA ZIMSKU SEZONU

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

31.10.2017

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Beograda, kojoj je predsedavao komandant štaba, gradonačelnik Siniša Mali, održana je u Starom dvoru. On je istakao da Grad Beograd spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu.

RepublikaFoto: Tanjug/Beoinfo
Siniša Mali

Mali je rekao da je današnja sednica štaba bila posvećena dinamici priprema za predstojeću zimsku sezonu. On je podsetio i da je prethodna zima imala više od 40 ledenih dana, dosta padavina i olujnih vetrova.

- Nabavka soli za posipanje kolovoza ide po planu. Opštinski štabovi u narednom periodu treba da definišu mesta gde će neophodna so biti distribuirana. Za dve do tri sedmice biće usvojen i operativni plan za postupanje "Beograd-puta", "Beogradskih elektrana", Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" i drugih javnih preduzeća u toku zimske sezone - najavio je gradonačelnik.

On je kazao i da je Zimska služba "Beograd-puta" nabavila 10 novih kipera, prvih posle 10 godina, koji će umnogome povećati efikasnost čišćenja snega u prestonici.

Događaju su prisustvovali zamenici predsednika Štaba za vanredne situacije - zamenik gradonačalnika Andreja Mladenović i član Gradskog veća Slobodan Šolević.

Izveštaje su predstavili na sednici šaba predstavnici Hidrometeorološkog zavoda Srbije, Saobraćajne policije, javnih preduzeća i gradskih sekretarijata i službi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading