Gojković: BEOGRAD rame uz rame sa Njujorkom i Londonom!

Autor: Tanjug

Vesti

18.12.2017

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plan Srpske napredne stranke jeste da o kulturi razgovara u svim delovima našeg glavnog grada i da vrati Beograd kulturi i kulturu Beogradu, izjavila je danas predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

Gojković, koja je učestvovala na tribini SNS "Kultura za dame", rekla je da Srbija nikada neće imati finansiranje kulture iz privatne inicijative kao što je to na primer slučaj u SAD i da zato onda treba podstaći društveno odgovorno poslovanje kompanija da ulažu u segment kulture.

RepublikaFoto: instagram.com/igor_stojkovic_

- Postoje u Beogradu tradicionalni festivali desetinama godina, razgovaraćemo kako ih obnoviti, kako ih spojiti sa tendencijama 21. veka, to je prosto korišćenje potencijala koje ima glavni grad jedne države, te kako to povezati sa savremenim tendencijama, poput povezivanja kulture i turizma, što je najnoviji trend u svetu - rekla je Gojković za Tanjug.

Važno je, podvlači Gojković, da se grad Beograd razvija, da se spaja regionalno i da na taj način bude poželjna destinacija u turističkom smislu i da se objasni "novi fenomen" da su Beograd i Srbija uz pomoć jedne od mera vlade postale najpoželjnije destinacije za snimanje prestižnih holivudskih produkcija, te zašto je to važno za filmsku industriju naše države i uopšte za privredu Srbije.

Beograd je, podseća, svakako prepoznat kao jedna od kulturnih prestonica Evrope, a to je tako, jer, prema njenom mišljenju, "ne može se drugačije objasniti da se, osim u NJujorku i Londonu, jedino u Beogradu u Pozorištu na Terazijama igra pet veoma prestižnih mjuzikla".

- Ovo je tek početak i plan SNS je da o kulturi razgovara u svim delovima našeg glavnog grada i ponovo vratimo onaj sjaj i da vratimo Beograd kulturi i kulturu Beogradu - rekla je Gojković, koja je i funkcionerka SNS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading