MALI: Stigli novi "Lastini" autobusi i popusti uz senior karticu

Autor: Republika

Vesti

05.02.2018

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas SP "Lasta" gde je prisustvovao pristupanju ovog prevoznika sistemu Senior kartice, ali i primopredaji 29 novih autobusa koji će saobraćati na prigradskim linijama.

RepublikaFoto: Promo foto
Siniša Mali na primopredaji novih autobusa

Događaju su prisustvovali sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović, predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović, kao i predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović. 

Gradonačelnik je naglasio činjenicu da će svaki penzioner koji koristi senior-karticu ubuduće imati 10 odsto popusta na međumesni prevoz i 10, ali i 10 odsto na cenu godišnje karte.

– To je velika stvar za naše najstarije sugrađane i zbog toga želim da zahvalim direktoru "Laste" i zaposlenima. "Lasta" je postala deo našeg senior programa i penzioneri će sigurno uspeti da uštede.

Projekat senior-kartice je doživeo veliki uspeh pošto je preko 200.000 penzionera preuzelo karticu. Do kraja februara ćemo distribuirati potpuno nove personalizovane kartice, umesto privremenih koje se sada koriste – rekao je Mali. 

Prema njegovim rečima, projekat je podržalo više od 200 kompanija sa preko 800 prodajnih mesta u gradu. 

– Našim najstarijim sugrađanima pokušavamo da zahvalimo na svemu što su uradili za ovaj grad. Personalizovana kartica je u potpunosti besplatna, a korisnici mogu da ostvare zaista brojne benefite. Za mene kao gradonačelnika je veoma prijatno kada na svakom autobusu "Laste" vidimo nalepnicu koja pokazuje pripadnost senior programima grada Beograda – dodao je gradonačelnik. 

RepublikaFoto: Promo foto
Gradonačelnik se provozao novim autobusom

On je istakao da se aktuelna gradska vlast u prethodne četiri godine potrudila da unapredi prigradski prevoz. 

– Uvedeno je 10 prigradskih linija, dok je 13 postojećih produženo. Naša želja i strategija kažu da se razlike u kvalitetu živoga između gradskih i prigradskih naselja moraju anulirati. Danas smo ovde i zbog 29 novih autobusa, a ne bi trebalo zaboraviti ni 40 autobusa nabavljenih prošle godine. Pet godina pre toga "Lasta" nije kupila nijedan novi autobus, što je dokaz da se ovo preduzeće stabilizovalo, vratilo stare dugove i završilo proces restrukturiranja. Postoji zahtev građana da se poboljša kvalitet prigradskog prevoza, a "Lasta" je shodno ugovoru koji ima sa Gradom izašla tome u susret. Svi novi autobusi imaju bežični internet, video-nadzor, kao i mesto za osobe sa invaliditetom, odnosno sve ono što je definisano standardima grada Beograda – zaključio je Mali.

Direktor SP "Lasta" Veljko Vukobratović je zahvalio gradonačelniku na poseti i istakao da bi bez snažne podrške grada, ali i države, reforme u tom preduzeću bile veoma usporene. 

– Svima je jasno da "Lasta" može dodatno da napreduje, ali je za nas u ovom trenutku najvažnije da se krećemo u pravom smeru. Takođe veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima, koji su razumeli situaciju i pokazali strpljenje – rekao je Vukobratović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Petar986

05.02.2018 14:37

Sinisa Mali, Moj gradonacelnik!

Mia

05.02.2018 15:20

Velika stvar za nase najstarije sugrađane.

Arditi

05.02.2018 15:28

Pa, ovo je odlicno! Grad dobija novi prevoz.

Arditi

05.02.2018 15:29

Svaka cast na ovome!