VESIĆ: Od danas akcija na Vračaru za pomoć beskućnicima!

Autor: Tanjug

Vesti

27.02.2018

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U mesnoj zajednici opštine Vračar, u Sazonovoj ulici 119, beskućnici će od danas moći da dobiju hranu i toplu odeću", najavio je sinoć kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Goran Vesić

Ta akcija će se održavati svakog dana od 9 do 18 sati, dok traje ledeni talas, rekao je on u emisiji "Beograd, zdrav grad" na Studiju B, u kojoj je gostovao zajedno sa prvim na listi SNS Zoranom Radojičićem.

- Želeo sam da organizujemo jedan prostor za to i hvala Crvenom krstu i opštini Vračar koji su nam izašli u susret. Prostor smo opremili i sutra ćemo početi da primamo beskućnike koji će tu, tokom hladnog talasa, moći da provedu neko vreme, da se ogreju, dobiju toplu odeću i slično - rekao je Vesić.

Kako je dodao, Grad Beograd ima plan da za sledeću godinu to uradi "bukvalno u svakoj opštini na teritoriji Beograda jer očigledno postoji potreba za tim".

Akcija će trajati dok traju ledeni dani, rekao je Vesić i naveo da trenutno na ulicama Beograda ima 140 velikih kamiona za čišćenje snega.

- Osim toga, na ulicama se nalazi i 43 multikar vozila i 30 različitih mašina koje smo uspeli da angažujemo iz drugih naših preduzeća. Takođe, dobili smo pomoć i iz susednih gradova tako da nam je stiglo pet kamiona, a očekujemo da nam tokom noći stigne još 17 kamiona - naveo je Vesić.

On je dodao da je bačeno oko 1.000 tona soli i 400 tona rastvora.

So je bačena preventivno kako bi se sprečilo stvaranje leda, pojasnio je Vesić i istakao da na ulicama glavnog grada ima snega, ali ne i leda, te da javni prevoz funkcioniše normalno.

Govoreći o Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, on je rekao da ta zgrada, koja je izgrađena 1974. godine, nije bila uknjižena i da se vodila kao nelegalni objekat.

- Pre dva meseca smo zgradu legalizovali i sada možemo da dobijemo građevinsku dozvolu za njenu rekonstrukciju - rekao je on i dodao da je urađen projekat, da će se ove godine početi sa rekonstrukcijom zgrade, te da će biti dograđeno i novo krilo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Beogradjanin979

27.02.2018 11:58

Nema sta grad Beograd brine za sve ljude podjednako, Svaka cast!!!

Beogradjanin979

27.02.2018 11:58

Bravo za Beograd, Bravo za Vesica! Pomoc onima kojima je najteze u ovako hladnim danima!

Lea

27.02.2018 12:30

Gradska vlast brine za svoje sugradjane.

Lea

27.02.2018 12:31

Svaka cast!