STEFANOVIĆ I MALI GRADE ISTORIJU: Prvi put - spomenik u znak hrabrih policajaca Srbije!

Autor:

Vesti

27.02.2018

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na inicijativu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića po prvi put u istoriji Ministarstva u Beogradu će biti podignuto spomen - obeležje u znak sećanja na policijske službenike i druge pripadnike MUP-a, koji su dali svoje živote braneći Srbiju, njenu sigurnost, bezbednost i slobodu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Stefanović i Mali

- Nadam se da ćemo već u maju imati priliku da vidimo ovaj spomenik koji će pokazati svim građanima kolika je žrtva policajaca, koji su dali svoje živote za Srbiju, ali koji će istovremeno biti i motiv svim drugim policajcima da svojim danonoćnim radom, poštenjem i odgovornošću pokažu privrženost Srbiji i bezbednosti svih građana - naglasio je Stefanović. 

Stefanović je istakao da Ministarstvo na ovaj način želi da oda počast svim policajcima koji su dali živote da bi čuvali sigurnost naše dece, naših građana i borili se za to da Srbija bude bezbedna zemlja.

- Ovo će biti spomen-obeležje koje će podsećati ljude na ogromnu žrtvu i težinu posla koji policajci obavljaju, ali će biti i mesto gde će građani Beograda, koji je u poslednjih nekoliko godina dobio više spomenika kulture, parkova i mesta za okupljanje, moći da vide ko su ljudi koji su se borili i dali živote za njih - rekao je Stefanović. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ministar Stefanović je, tim povodom, potpisao danas sa gradonačelnikom  Beograda Sinišom Malim Protokol o saradnji na podizanju spomen- obeležja.

- Drago mi je da danas imamo priliku da realizujemo ovu divnu inicijativu i veliki projekat koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Gradom Beogradom, sprovodilo u prethodnih nekoliko meseci. Potpisivanjem ovog sporazuma krunisali smo taj proces - istakao je Stefanović, koji se zahvalio svim ljudima iz Ministarstva i Grada Beograda koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podržao je inicijativu ministra Stefanovića i istakao da ovaj sporazum pokazuje veliko poštovanje prema svim pripadnicima policije koji su dali svoje živote za bezbednost. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

- Naša je obaveza da čuvamo uspomenu na sve njih, i zbog toga smo podržali podizanje ovog spomen -obeležja. Grad Beograd će preko javnog preduzeća "Zelenilo" preuzeti brigu o okruženju spomenika, "Javno osvetljenje" vodiće računa o rasveti i na takav način daćemo podršku ovoj sjajnoj incijativi - rekao je Mali. 

Gradonačelnik se zahvalio ministru Stefanoviću na inicijativi, istakavši da podizanjem ovog spomen -obeležja želimo da pokažemo da nikada nećemo zaboraviti ljude koji su svoje živote dali za našu bezbednost, ali i koliko nam je stalo da očuvamo uspomenu na njih. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Pozornik

27.02.2018 14:29

Kao pripadnik policije mogu samo da se zahvalim. Lepo je kada neko zaista ceni vase zalaganje.

Uglješa

27.02.2018 14:30

Srpskim herojima koji su branili otadzbinu i treba da se podigne spomen obeležje.

Sonja

27.02.2018 14:34

Svaka cast! Niko se pre Stefanovica i Malog nije setio da oda pocast ovim zasluznim gradjanima za njihovu hrabrost!

Aleks

27.02.2018 14:39

Svima koji su bili veiki borci treba dati na značaju.