BEOGRAD U SEPTEMBRU OČEKUJE VELIKI SPORTSKI SPEKTAKL! Konačno Ajronmen u Srbiji

Autor:

Vesti

23.04.2024

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju očekuje pravi spektakl!

BEOGRAD U SEPTEMBRU OČEKUJE VELIKI SPORTSKI SPEKTAKL! Konačno Ajronmen u Srbiji

Foto: PROMO

U našoj prestonici će se 15. septembra održati trka u trijatlonu "Ironman 70.3 Belgrade", prvi put u istoriji. Učesnici u ovom takmičenju moraju da preplivaju deonicu od 1,9 kilometara, zatim ih čeka vožnja bicikla trasom dugom 90 kilometara, da bi na kraju ovog trijatlona takmičari imali pred sobom rutu 21,1 kilometar, koju treba da pretrče. Ono što će ovaj prestižni događaj učiniti još većim jeste to što će beogradski Ajronmen (Ironman) predstavljati kvalifikaciono takmičenje za Svetsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u španskoj Marbelji. Baš zato se očekuje da će u srpsku prestonicu doći više od 1.000 takmičara iz celog sveta.

Foto: PROMO

Triatlon Ironman 70.3

Od trke "Ironman 70.3 Belgrade" u Srbiji se očekuje da bude jedna od najbržih trka u 2024, a treba napomenuti da je ovo prvi put da se u trka najzahtevnijem trijatlonu održava u ovom delu Evrope.

Prvenstvo Srbije i trka za najmlađe

Trka "IRONMAN 70.3 Belgrade" ujedno će predstavljati prvenstvo Srbije u trijatlonu u distanci 1,9 km plivanja, 90 km vožnje bicikla i 21,1 km trčanja. Događaj će pratiti i 11trikids, trka za najmlađe, čime će se doprineti nezaboravnom sportskom događaju za sve generacije i promociji kulture zdravog života.

Inače, "Ajronmen grupa" upravlja globalnim portfoliom događaja koji, između ostalog, uključuju Ironman trijatlon seriju, Ironman 70.3 trijatlon seriju, 5150 Trijatlon seriju, Rock&Roll running seriju, Ironkids, te Svetsko prvenstvo u trijatlonu. "Ajronmen grupa" je najveći operater sportova, sa masovnim učešćem na svetu i pruža učesnicima prednosti sportova izdržljivosti kroz ogromnu ponudu kompanije. Počevši od jedne trke, "Ajronmen grupa" je postala globalna senzacija sa stotinama događaja u više od 55 zemalja.

Foto: PROMO

Triatlon Ironman 70.3 Belgrade

Povodom ove atraktivne trke u Beograd je stigao i Henrik Brovel, generalni menadžer "Ajronmen Evropa", a ugostio ga je Bojan Đurić, direktor trke "IRONMAN 70.3 Belgrade". U promociji ovog spektakla učestvuje i Vera Crnoglavac, trijatlonka, državna prvakinja u super sprint trijatlonu, te Nikola Penić, sekretar za sport i omladinu grada Beograda, i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading