MALI PREZADOVOLJAN NAPRETKOM PRESTONICE: Beograd izgleda mnogo bolje nego pre 4 godine

Autor: Republika

Vesti

13.04.2018

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je u intervjuu za časopis "Reminder” da Beograd danas izgleda lepše nego pre nekoliko godina, kao i da srpska prestonica ima svoju istoriju, kulturu i tradiciju koje je čine onim što jeste, ali da savremeno doba zahteva i promene, koje su svakodnevne.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

- Beograd danas izgleda mnogo lepše nego što je izgledao pre četiri godine, i na to sam ponosan. Spustili smo grad na reke i uredili njegove obale, pokrenuli smo projekat "Beograd na vodi”, a posebno sam ponosan i na nove fasade, ulice i trgove. Beograd više nije siv, već beo i možete da osetite pozitivnu energiju na gradskim ulicama - rekao je Mali.

On je dodao da je najvažnije da turisti otkriju Beograd kao atraktivnu destinaciju, jer kada jednom dođu, oni se oduševe gradom i šire dobar glas o gradu u svetu.

- Dosta nam je pomoglo i to što su poznati svetski mediji kao što su The New York Times, pariski dnevnik Le Monde, BBC, stavljali Beograd na listu najatraktivnijih destinacija. Dalje, predstavljali smo grad na raznim sajmovima turizma u svetu, a u Šangaju na Svetskom sajmu turizma smo čak dobili nagradu za najpopularniju destinaciju. Naravno, da bi sve to bilo moguće, morate da razvijate grad, da ga činite atraktivnim, da ga uređujete, koristite njegove potencijale i da pravite atraktivan sadržaj za turiste - istakao je gradonačelnik.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Hotel Hilton

On je kazao i da je u Beogradu u poslednje četiri godine broj hotela povećan sa 67 na 97, što je ogroman uspeh.

- Hilton je napokon stigao u naš grad, St. Regis će prve brendirane apartmane imati upravo u Beogradu na vodi, a posebno mi je drago što i domaći investitori grade hotele, tako da se na donjem Dorćolu, posle decenije čekanja, sada gradi hotel Mona. Mislim da imamo mnogo mogućnosti za razvoj kongresnog turizma i zato je važno da nađemo privatnog partnera koji će da uloži novac u "Sava centar”, koji je naš veliki potencijal. Takođe, nedavno je potpisan ugovor o koncesiji za Aerodrom "Nikola Tesla”, što nam je bilo veoma važno jer će njegova dalja modernizacija uticati na povećanje broja turista.

Zahvaljujući razvoju nacionalne avio-kompanije "Er Srbija”, Beograd je postao "hub” ovog dela Evrope, a učvršćivanju te pozicije će svakako doprineti i dalji razvoj aerodroma. Sve to znači da Beograd, osim što postaje atraktivna turistička destinacija, može da postane i poželjna poslovna destincija - rekao je gradonačelnik Beograda.

On je istakao da su najveći potencijal Beograda obale Save i Dunava, koje nisu dovoljno uređene i iskorišćene.

On je dodao i da je Beograd poslednjih godina zaista postao kulturna prestonica ovog dela Evrope.

- Posle deset godina otvorili smo Muzej savremene umetnosti, uskoro otvaramo i Narodni muzej, a ove godine pokrećemo i neke veoma važne projekte koji će doprineti kulturnoj ponudi u gradu. To su Gradska galerija koju ćemo graditi na Kosančićevom vencu, zatim će Beograd po prvi put dobiti i Muzej grada koji će se nalaziti u Resavskoj ulici. Kada je reč o manifestacijama, Beograd je poznat po „Festu”, koji iz godine u godinu obara rekorde, zatim tu su i BEMUS, BITEF, BELEF, Džez festival… Trudimo se da svaka manifestacija bude kvalitetna i da privuče veliki broj posetilaca - zaključio je Siniša Mali.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
Nina

13.04.2018 11:31

Beograd je postao prava metropola.

ana

13.04.2018 11:32

Tu tvrdnju ima i cime da potkrepi, ocigledan je napredak.

Jagoda

13.04.2018 11:35

Beograd se u nekoliko poslednjih godina drasticno promenio nabolje. Vidi se da se ulaze puno novca i truda da grad bude sto lepsi.

Tatijana

13.04.2018 11:41

Beograd napokon lici na metropolu.Gradonacelnik Mali je ucionio toliko za Beograd sto ni jedan gradonacelnik nije do sada. A znamo da ce poceti i gradnja metroa za dve godine.