Siniša Mali se sastao sa ambasadorom Austrije

Autor: beograd.rs

Vesti

25.04.2018

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem, sa kojim je razgovarao o daljoj saradnji i o austrijskim investicijama u Beogradu.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Nikolaus Luteroti i Siniša Mali

Siniša Mali je predstavio Luterotiju projekte koje grad Beograd sprovodi, istakavši da je nakon finansijske konsolidacije grad započeo veliki investicioni ciklus, kao i da se mnogo ulaže u uređenje grada.

Luteroti je istakao da su vidljivi napori i pomak grada Beograda, kao i da su austrijske kompanije zainteresovane da investiraju u srpsku prestonicu. On je takođe napomenuo da kompanije iz Austrije žele da pomognu start-ap firme, te je na sastanku dogovoreno da se povežu sa Naučno – tehnološkim parkom na Zvezdari, u kome radi veliki broj takvih kompanija i mladih koji su spremni da izađu na tržište.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

Mali je istakao da je jedna od njegovih prvih zvaničnih poseta kao gradonačelnika Beograda bila poseta Beču, kao i da se tom prilikom upoznao sa tamošnjom fabrikom za preradu otpada, koja će se graditi i u Beogradu.


On je napomenuo ambasadoru da je deponija u Vinči jedan od dva najveća ekološka problema u Beogradu, ali da je potpisan ugovor sa francusko – japanskim konzorcijumom koji će gradu biti privatni partner u tom poslu, i koji će graditi pomenutu fabriku. Drugi ekološki problem su otpadne vode koje sada idu u Savu i Dunav, a za ovaj projekat je Mali u Budimpešti potpisao Sporazum sa Kineskom inženjerskom mašinskom korporacijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Stojkovic_NBG

25.04.2018 10:29

Nove investicije su uvek dobrodosle!

Stojkovic_NBG

25.04.2018 10:30

Saradnja sa Austrijom nam je jako bitna i vazna!

Stojkovic_NBG

25.04.2018 10:31

Za sto bolju saradnju Srbije i Austrije!

Stojkovic_NBG

25.04.2018 10:31

Za cvrstu saradnju i nove investicije iz Austrije!