RADOJIČIĆ: TU SAM DA URADIM DOBRE STVARI ZA BEOGRAD!

Autor: Tanjug

Vesti

08.06.2018

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je svestan velike odgovornosti koju taj posao nosi i da je na to spreman, ističući da u svom timu ima prekaljene političke borce sa kojima će, uveren je, činiti sjajan tim za Beograd.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Zoran Radojičić

- Kad sam prvi put razgovarao sa predsednikom Vučićem, odmah mi je rekao da me vidi na ovom mestu i da veruje da mogu da odgovorim izazovima posla. Imali smo listu na kojoj je bilo nekoliko ljudi koji bi mogli sjajno da obavljaju ovaj posao. Kockice su se složile a ja sam dobio šansu. Verujem da je predsednik sa svojim bogatim političckim iskustvom dobro prepoznao da ja to mogu - rekao je Radojičić za "Večernje novosti".

Na konstataciju lista da se spekuliše da će najvažnije odluke iz senke vući Goran Vesić, Radojičić kaže da "Vesić neće biti u senci".

- Naprotiv, on je "ključni igrač" našeg tima i njegovo političko iskustvo i poznavanje gradske uprave mogu biti tas koji će opredeliti da li ćemo biti uspešni. Moja procena je da smo obojica timski igrači i već imamo otvoren i direktan odnos - naglašava on.

Ističe da će zahvaljujući predanom radu uprave koju nasleđuje, imati tu čast da započnu izgradnju beogradskog metroa.

- Moramo doneti dobre odluke i upoznati javnost sa detaljima ovog projekta. Neophodno je da se umreži čitav javni prevoz kako bismo imali manje putničkih vozila i rasteretili grad. Metro će našu prestonocu staviti na mapu velikih svetskih metropola, a Beograđani će brže stizati kući s posla - rekao je on. 

Govoreći o opoziciji u gradskoj skupštini, Radojičić kaže da je spreman da čuje konstruktivne kritike, ali i da ne dozvoli da ga pokoleba "nedobronamerna buka".

- Tu sam da uradim dobre stvari za Beograd. Ovo je demokratsko društvo, posao opozizije je da nas kritikuje i nadgleda, i nadam se da će to raditi fer i u skladu sa demokratskim principima kojima svi težimo - zaključio je novi gradonačelnik. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (70)

Loading
avanturista

08.06.2018 06:54

to se i ispunjava,a ne ko dosovci loše stvari

sasa

08.06.2018 08:17

@avanturista - DOS~ovci su ispricana prica

Nikola

08.06.2018 06:55

Verujem da ce Radojicic veoma odgovorno voditi Beograd.

Brana

08.06.2018 06:56

U to ne sumnjamo!