Radojičić, Vesić i Čepurin o nastavku dobrih odnosa Beograda i Moskve

Autor: beograd.rs

Vesti

27.06.2018

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarali su danas u Starom dvoru sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom.

RepublikaFoto: www.beograd.rs

Ambasador Čepurin je tom prilikom uručio gradonačelniku Radojičiću pismo gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina u kojem mu čestita imenovanje na poziciju. Pridruživši se čestitkama, ambasador Čepurin je konstatovao da je siguran da gradonačelnik Radojičić ima oko sebe dobar tim i da će nastaviti sa uspešnim radom.

Zahvalivši na čestitkama, gradonačelnik Radojičić je istakao svoje zadovoljstvo što je, tokom njihove nedavne posete glavnom gradu Srbije, imao prilike da ugosti  članove ansambla „Aleksandrov” u zgradi Geozavoda i pokaže im najveće gradilište u glavnom gradu - Beograd na vodi. Istakao je svoju nameru da nastavi sa prethodno započetim inicijativama sa ruskom stranom, i uputio poziv ruskim kompanijama da investiraju u Beograd.

RepublikaFoto: www.beograd.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je predložio da se u najskorijem periodu održi prezentacija na kojoj bi Grad Beograd predstavnicima Ambasade Ruske Federacije predstavio sve značajnije projekte koje će se raditi u Beogradu, kako bi se otvorila mogućnost učešća ruskih firmi.


Tokom prijema, ambasador Čepurin je pozvao gradonačelnika da prisustvuje Festivalu ruskog filma u Kinoteci, koji se održava od 4. do 8. jula. Na sastanku je bilo  reči i o učešću delegacije Beograda na predstojećim forumima koji se održavaju u Moskvi, poput urbanističkog, kao i učešću na međunarodnoj olimpijadi za učenike srednjih škola, na kojoj su beogradski đaci u prošlosti bili veoma uspešni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Mija

27.06.2018 13:16

Saradnja Srbije i Rusije se nastavlja, i jaca sto je najvaznije. Podrska Rusije nece nikada da izostane.

Dragana

27.06.2018 13:36

Svakim danom sve vise i vise gajice se veliko prijateljstvo Srbije i Rusije.

Putin

27.06.2018 13:42

Srbija mora da bude dobar domacin svim stranim ambasadorima aa pogotovo braci iz Rusije, gradonacelnik Bepgrada je i njihov domacin i tako i treba da bude.

Zora

27.06.2018 13:44

Saradnja sa tako velikim gradom je od ogromnog znacaja za nas