BEOGRAD DOBIO 25 AUTOBUSA NAJNOVIJE GENERACIJE

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.09.2018

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Arriva Litas predstavila je danas 25 novih autobusa sa motorima standarda evro 6 najnovije generacije, koji će saobraćati u okviru javnog gradskog prevoza u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ


Autobusi opremljeni dizel motorima najnovije generacije doprinose smanjenju emisije azotnih oksida do 67 odsto u poređenju sa evro 5 motorom.

Nova vozila odlikuju savremeni klimatizovani sistemi i monitori za pružanje informacija, a kapacitet autobusa je 26 sedećih i 84 stajaćih mesta.

Moderno opremljeni autobusi saobraćaće na linijama gradskog saobraćaja u Beogradu, a odlikuju ih dizel motori koji doprinose i kontroli potrošnje goriva.

Na taj način, osim sigurnog i udobnog prevoza putnika, javni gradski prevoz u prestonici dobiće i na održivosti i ekonomičnosti.

Kompanija Arriva Litas, deo Deutsće Bahn-a, globalnog lidera u oblasti usluga transporta i logistike, proširila je vozni park u Beogradu i uvela u gradski saobraćaj 25 novih autobusa.

Nova vozila su predstavljena na ceremoniji koja je održana u poslovnoj jedinici kompanije Arriva Litas u Beogradu, saopštila je kompanija.

Svi autobusi imaju i rampu za invalidska kolica, čime će ulazak osoba sa invaliditetom biti znatno olakšan.

Osim atraktivnog eksterijera i enterijera, autobusi su opremljeni savremenim klimatizovanim sistemima i kamerama čime se povećava bezbednost putnika, dok svaki ulazak i izlazak vozač može da prati preko monitora na kontrolnoj tabli.


- Kao kompanija koja je posvećena unapređenju kvaliteta prevoza putnika, konstantno radimo na zadovoljenju potreba svih korisnika, sa fokusom na bezbednost, brigu o životnoj sredini i primenu novih tehnologija. Nakon što smo u saobraćaj uveli prvo vozilo sa evro 6 motorom proizvedeno u Srbiji, nastavljamo sa daljim unapređenjem kvaliteta prevoza sa novih 25 vozila koje odlikuju motori najnovije generacije - istakao je generalni direktor kompanije Arriva Litas Dejan Bogunović.

U skladu sa globalnom Arriva strategijom "Putovanje do zelene destinacije", čiji je cilj ušteda resursa u četiri segmenta - voda, gorivo, otpad i energija, dopunom voznog parka u Srbiji dajemo i doprinos u očuvanju okoline i poboljšanju kvaliteta života građana, rekao je on.

Vozni park Arrive ima 20 vozila vozila sa evro 6 motorom.
RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Novi savremeno opremljeni autobusi su marke Temsa Avenue LF (low floor) 8, vodećeg turskog proizvođača, koji je u Srbiji prisutan od 2006. godine, a koje zastupa Mašinopromet i koji je putem tendera ponudio najbolje uslove.


Dopunjeni vozni park kompanije Arriva omogućiće modernizaciju procesa rada u javnom gradskom saobraćajnom sistemu, pružajući siguran, tačan prevoz i visoki kvalitet usluga za sve putnike.

Nezavisno istraživanje Udruženja vodećih britanskih autobuskih kompanija Greener Journeys pokazalo je da je autobus čistija alternativa u odnosu na putnička vozila, s obzirom na to da jedan autobus može da zameni 40 putničkih automobila u saobraćaju.

Autobusi su nezamenljiv deo rešenja problema zakrčenja saobraćaja u urbanim sredinama. 

Bez autobusa, zakrčenja u centrima gradova bila bi 21 odsto veća u vreme špica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading