VESIĆ unapređuje saradnju sa Pragom u OVOJ oblasti!

Autor:

Vesti

03.10.2018

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Beograd sa Pragom nema partnerski odnos kakav ima sa nekim drugim gradovima u svetu, ali to ne znači da ne postoje zajednički interesi i mogućnost za saradnju", izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je u Pragu razgovarao sa gradonačelnicom tog grada Adrianom Krnacovom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Goran Vesić

- Razgovarali smo o odnosima Beograda i Praga i o tome kako bi bilo dobro da dva slovenska grada ubuduće sarađuju tešnje. Verujem da ćemo saradnju pospešiti, pre svega u kulturi - rekao je Vesić.

Naveo je da je na sastanku bilo reči i o iskustvima Praga kada je reč o uređenju grada i povećanju broja turista, i kako da se ta iskustva primene u srpskoj prestonici. 

- Prag je uredio svoj centar onako kako to dolikuje jednoj evropskoj prestonici. Beograd je na početku tog procesa i zaista možemo puno da naučimo od njih kako ne bismo ponavljali greške koje su eventualno oni napravili i kako bi uradili stvari koje su se kod njih pokazale dobrim. Takođe, razgovarali smo i o tome na koji način možemo da privučemo veći broj turista - rekao je Vesić.

Kako je istakao, dogovoreno je da zaposleni u preduzeću “Beogradski metro”, koje je nedavno osnovano, posete preduzeće koje vodi praški metro kako bi na licu mesta dogovorili direktnu saradnju i obuku kadrova.

- To će biti mogućnost da iskoristimo iskustva koje oni imaju kada je reč o metrou kako bismo brže prošli put do početka izgradnje metroa što očekujemo 2020. godine - dodao je zamenik gradonačelnika.

Osim njega, u zvaničnoj poseti Pragu u delegaciji Beograda bili su glavni gradski urbanista Milutin Folić i direktorka Urbanističkog zavoda Beograda Vesna Tahov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Bojana

03.10.2018 09:27

Predivan grad, i treba iskoristiti priliku i vise se povezati i ugledati se na njihova idejna resenja za turizam, za prevoz i jos mnogo toga.

Bojan

03.10.2018 09:32

Uvek smo spremni za svaki vid saradnje, sa svima.

Marija

03.10.2018 09:37

Radujemo se saradnji sa Pragom. Vesic vrlo dobro zna sta radi.

Deni

03.10.2018 09:47

Treba saradjivati sa svima.