Ljajić: Da se ovaj cirkus sa 24 izborne liste ne ponovi

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.03.2018

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će ta stranka, odmah nakon završetka izbora u Beogradu, ponovo pokrenuti inicijativu za izmenu izbornog zakona - "da ne dozvolimo više ovaj cirkus sa 24 izborne liste".

RepublikaFoto: Tanjug
Rasim Ljajić

- Moramo da uozbiljimo našu izbornu scenu, a to možemo jedino novim izbornim zakonom koji treba da donesemo - rekao je Ljajić na partijskom štandu ispred Tržnog centra "Ušće", gde je SDP Srbije obeležila kraj svoje kampanje za beogradske izbore.

On je precizirao da više ne treba dozvoliti da se pojavljuju "fantomske stranke, fantomske manjinske stranke, kojih je skoro trećina na ovim izborima". 

- Nikada ni jedna od tih stranaka nije govorila o manjinskim pravima, a sada učestvuju na izborima koristeći prirodni prag. Treba da sprečimo svaku zloupotrebu izbornog prava koju zakon omogućava pripadnicima manjina da uđu u Parlament. Ovo više nema veze ni sa manjinama, ni sa izbornim pravom - istakao je Ljajić. 

On je, takođe, pozvao građane Beograda da 4. marta u što većem broju izađu na izbore.


- Važno je da vrlo jasno na dan glasanja iskažu svoj politički stav, da daju ocenu o vlasti i opoziciji. Ja se nadam da ćemo dobiti podršku i da će građani vrednovati ono što je lista ''Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd'' uradila u protekle četiri godine - naglasio je Ljajić.


On je ukazao da je SDP Srbije svoju kampanju završila onako kako je i započela - besplatnom podelom knjiga građanima, a u međuvremenu su, kaže, obišli veliki broj penzionera, razgovarali sa ljudima, a nijednu ružnu reč nismo uputili ni prema kome. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading