Završen projekat "Da se radi i gradi po tvom" - najviše glasova za DOMOVE ZDRAVLJA

Autor:

Vesti

28.02.2018

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali saopštio je danas u Starom dvoru rezultate projekta "Da se radi i gradi po tvom", koji je Grad Beograd sprovodio u poslednja tri meseca. Na nivou grada, najviše glasova dobio je predlog obnove domova zdravlja.

RepublikaFoto: Promo foto
Siniša Mali govorio je o unapređivanju celog Beograda

Mali je istakao da je za Grad Beograd ovo bio veoma važan projekat jer je na najneposredniji način uključio građane. On je naglasio da je veoma zadovoljan odzivom jer je u protekla tri meseca, u prvom i drugom krugu glasanja, pristiglo oko 28.000 predloga. 

– Taj podatak govori da je ovaj projekat bio prava stvar i da je sproveden u pravom trenutku kada građani Beograda žele da svojim idejama promene svoj komšiluk i utiču na nas da novac uložimo tamo gde oni smatraju da je to najpotrebnije. Podsetiću da je Grad Beograd za ovaj projekat obezbedio 200 miliona dinara iz vlastitog budžeta, kao i da su sve opštine koje učestvuju u ovom projektu obezbedile još po deset miliona dinara – rekao je Siniša Mali.

Po rečima gradonačelnika, predlog koji je dobio najviše glasova na nivou Beograda je obnova domova zdravlja, i za taj predlog grad će uložiti 200 miliona dinara.

U Barajevu je najviše glasova dobio predlog da se u naselju Gaj izgradi i uredi parkić za decu, dok je na teritoriji Voždovca najviše glasova dobio predlog za izgradnju terena za košarku u Jajincima. Na Vračaru je pobednički predlog obnova fasada, u Grockoj da se u Vrčinu uredi javni parking u centru, a na Zvezdari asfaltiranje rupa, sanacija ulica i više parkova.

RepublikaFoto: Promo foto

Na teritoriji Zemuna građani su najviše glasali za uređenje stepeništa na Gardošu, u Lazarevcu je na prvom mestu nastavak asfaltiranja ulica, a u Mladenovcu uređenje fiskulturne sale u OŠ "Bora Lazić".

Na Novom Beogradu je najviše glasova dobio predlog za izgradnju atletske staze u OŠ "Jovan Sterija Popović", u Obrenovcu proširenje doma zdravlja, a na Paliluli čišćenje kanala na levoj obali Dunava.

U Rakovici su najviše glasova dobili predlozi za izgradnju šetačke staze u Luke Vojvodića i uređenje platoa ispre "Maksija" na Labudovom brdu, a na Savskom vencu parking u Sime Lozanića 1 i igralište za decu između Ortopedske klinike i kasarne "Vasa Čarapić".

RepublikaFoto: Promo foto

U Sopotu je prvoplasirani predlog završetak kanalizacije u Sopotu i Ralji, a na Starom gradu obnova fasada. Surčinci su najviše glasova dali predlogu izgradnje zajedničkog parka u Bojčinskoj šumi, a Čukaričani izgradnji parka za decu u Sremčici i popravci parkinga u Stjepana Supanca 30. 

– Mi ćemo već od naredne nedelje krenuti u realizaciju tih projekata, a za dve opštine, Stari grad i Novi Beograd, koje nisu obezbedile novac za ove projekte, potrebna sredstva obezbediće Grad Beograd jer su i njihovi stanovnici glasali. Ideja projekta je da sagledamo šta je ono što građani najčešće traže i to je trasirani put kojim ćemo nastaviti da se krećemo iz godine u godinu. Prve dve godine nismo mogli da se bavimo ovakvim problemima jer smo se trudili da stabilizujemo javne finansije i vratimo 500 miliona evra dugova od prethodne gradske vlasti, ali kroz projekat „Da se radi i gradi po tvom” želimo da pokažemo kako treba da radi odgovorna i transparentna javna uprava – kazao je Siniša Mali, zahvalivši sugrađanima na učestvovanju u ovo gradskoj akciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

28.02.2018 17:08

Puno lepih i korisnih ideja koje ce biti realizovane, samo napred