UPOZORENJE ZA VIKEND: Čeka nas naglo topljenje snega, ali i jaka KOŠAVA i OLUJNI VETAR

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.01.2019

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će od 1. do 3. februara na području Srbije doći do intenzivnog otopljavanja snežnog pokrivača uz jak i olujni južni i jugoistočni vetar.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL


Od petka do nedelje usled značajnog porasta temperature i jakog, a za vikend na jugu Banata i na planinama i olujnog južnog i jugoistočnog vetra, doći će do naglog topljenja snega u predelima do 1500 metara, saopštio je RHMZ.

U Srbiji će sutra ujutru i pre podne mestimično biti magla.

Tokom dana oblačno, ponegde sa slabim mešovitim  padavinama - kišom, susnežicom i snegom. Na severu Vojvodine uglavnom suvo. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od -3 do jedan, najviša dnevna od 2 do 7 stepeni.

Tokom noci delimično očekuje se razvedravanje.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

U Beogradu će sutra ujutro i pre podne ponegde biti magla. Tokom dana oblacno i veci deo dana suvo, posle podne slabe mešovite padavine - kiša, susnežica i sneg. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 0, najviša dnevna oko 3 stepena. Tokom noći delimično razvedravanje.


Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 7. februara, biće umereno i potpuno oblačno i osetno toplije. 

Do nedelje vetrovito i uglavnom suvo sa umerenim i jakim, u košavskom području i na planinama i olujnim južnim i jugoistočnim vetrom uz naglo topljenje snega i u planinskim predelima. 

U nedelju posle podne na severu, zapadu i jugozapadu, a od ponedeljka i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, na višim planinama sa snegom uz manji postepeni pad temperature.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading