IZNENADIĆETE SE! Detaljna vremenska prognoza za narednih 30 dana

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

16.02.2019

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vam ništa ne ide od ruke, vreme će ići sigurno! Očekuju se temperature koje su iznad proseka za ovo doba godine. Dakle, lepo vreme, lepo raspoloženje, bez snega, bljuzge i nervoze u saobraćaju i šire.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u prvoj nedelji druge polovine februara očekuju nas temperature i iznad 12 stepeni Celzijusa.

Vreme će biti suvo, ali će nas jutarnje temperature podsećati da je kalendarski i dalje zima, s obzirom na to da će one biti oko nule.

- Od 16. februara do sledećeg četvrtak biće stabilno i pretežno sunčano vreme. Od ponedeljka 18. februara temperature će biti iznad proseka za ovo doba godine.  Za taj dan se očekuje da će temperature biti između 10 i 15 stepeni, a u utorak i sredu će dostići i 16. stepen. Inače, prosečna temperatura za ovo doba godine bude oko šest, sedam stepeni - izjavio je za Telegraf.rs Đorđe Đurić, meteorolog.

Od petka 22. februara postepeno će padati temperatura i već za taj vikend očekuje nas povećanje oblačnosti kao i jaka kiša u nekim delovima zemlje, a prema očekivanjima do 15. marta neće biti ledenih talasa. Nakon tri dana kiše i zahlađenja se opet očekuju temperature do 12 stepeni.

U prvoj nedelji marta živa u termometru će biti između četiri i 10 stepeni Celzijusove skale. Jutarnje će se kretati oko nule.

Do 15. marta nas očekuje porast temperature. Maksimalna će biti i do 16 stepeni, ali je kiša najavljena od 7. do 15. marta.

Iako je toplo vreme, prema mišljenju Đorđa Đurića, meteorologa to neće uticati na skijašku sezonu i oni koji vole ovaj zimski sport mogu da očekuju da će na Kopaoniku i Staroj planini moći da se skijaju još najmanje mesec i po dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading