Sprski telegraf u patroli sa saobraćajcima - Deda (76): Pustite me, jurio sam za ženskom!

Autor: Jelena MITROVIĆ

Vesti

03.04.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Žena je prošla kroz crveno, jurio sam za njom da joj kažem da to više ne radi", ovako se juče Beograđanin (76) pravdao saobraćajcima koji su ga zaustavili na Novom Beogradu zbog prekoračenja brzine jer je jurio skoro 100 gde je dozvoljena brzina 50 km/h.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Naši reporteri proveli dan sa saobraćajnom policijom

Ekipa Srpskog telegrafa juče je s patrolom saobraćajne policije u tom delu kontrolisala brzinu kretanja vozila u okviru međunarodne akcije.

KAŽNJAVAJU BEZ PARDONA

Međutim, ovaj stariji gospodin nije bio jedini koji je i pored upozorenja nagazio po gasu.

Policajac Dejan Hajduković kaže da svi oni imaju neko opravdanje za kršenje propisa u saobraćaju, a najčešći izgovori su im žene ili šefovi.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

- "Žurio sam, žena mi je tu, odmah iza ćoška" ili "ubiće me devojka, čeka me kod kuće već dva sata". A neki voze duplo brže jer baš taj dan treba da stignu na sopstvenu veridbu. Vozači se prilično žale i na šefove, kako će izgubiti posao ako ne stignu na vreme. Pojedini još i tvrde da nije do njih, već da im kola sama idu - malo stisnu papučicu, a auto odmah jurne 80-90 kilometara na sat - prepričava Hajduković.

POLICAJAC HAJDUKOVIĆ: Pojedini još i tvrde da nije do njih, već da im kola sama idu

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila na putevima počela je 1. aprila u 29 država i trajaće sve do 7. aprila.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Policajci bez pardona sankcionišu sve prekršaje, međutim, sudeći po onome što smo zatekli na licu mesta, Srbi, čini se, i ne mare mnogo kad ih udare po džepu. Iako je akcija unapred najavljivana i već traje, kazne za prekoračenje brzine koje se kreću od 3.000 do 140.000 dinara pljuštale su i juče, drugog dana, gotovo isto kao i prvog.

Ovo je za Srpski telegraf potvrdio kapetan policije Aleksandar Radenković, koji je naveo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i juče imali pune ruke posla, slično kao 1. aprila, te da su na sat pisali i do 15 kazni za prekršaje.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Stignu i da pomognu

PLJUŠTE KAZNE

- Za nešto manje od dva sata kolege napišu više od 20 prekršaja, što je gotovo identična situacija kao u toku jučerašnjeg dana. A prvog dana akcije policija je otkrila i sankcionisala blizu 3.200 prekršaja zbog prekoračenja brzine. Mediji revnosno izveštaju o našoj akciji, ali vozačima kao da to ne dopire do mozga - kaže on.

NOVČANE KAZNE

  • Prekoračenje brzine 3.000 -140.000
  • Nevezivanje pojasa 10.000
  • Razgovor na mobilni 10.000
  • Neadekvatan prevoz dece 100.000 -120.000
  • Vožnja u alkoholisanom stanju 10.000 -150.000

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading