Srbija i Turska - primer kako dve policije mogu dobro da sarađuju

Autor:

Vesti

17.04.2019

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova Republike Turske Muhteremom Inđeom o unapređenju saradnje policije dve države.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Muhterem Inđe i Nebojša Stefanović

- Zahvaljujući bliskoj i dobroj saradnji predsednika Srbije i Turske odnosi između dve države u poslednjih nekoliko godina postali su izuzetni i verujem da je to doprinelo da i saradnja dva ministarstva unutrašnjih poslova u borbi protiv organizovanog kriminala, narkotika, terorizma, ilegalnih migracija bude primer kako dve policije mogu dobro da sarađuju - rekao je Stefanović posle sastanka.

Ministar Stefanović je naveo da je sa Inđeom razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv terorizma i drugih vidova kriminala, kao i o saradnji specijalnih i posebnih jedinca policije. 

Kako je naveo ministar Stefanović, na sastanku je bilo reči i o saradnji u pogledu bezbednosti turskih državljana koji prolaze kroz Srbiju. 

Foto: MUP Srbije

- Razgovarali smo o tome kako da povećamo bezbednost tih ljudi, da ih obavestimo o njihovim pravima i obavezama na teritoriji  Republike Srbije i obezbedimo da sigurno stignu na destinaciju ka kojoj su se uputili - rekao je Stefanović. 

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Turske Muhterem Inđe na graničnom prelazu Batrovci danas će Upravi granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije donirati uređaje koji detektuju ugljen dioksid u kamionima i vozilima. 

Foto: MUP Srbije

Zahvalivši se na ovoj donaciji, ministar Stefanović je istakao da će ovi uređaji doprineti efikasnijem radu naše granične policije u otkrivanju ilegalnih migranata koji, skrivajući se u kamionima, pokušavaju na ilegalan način da pređe našu državnu granicu. 

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Turske Muhterem Inđe istakao je  da je saradnja dva ministarstva unutrašnjih poslova izuzetno dobra, posebno u oblasti borbe protiv terorizma, organizovanog kriminala i ilegalnih migracija. 

Foto: MUP Srbije

Inđe je posebno pohvalio zajednički rad srpske i turske policije na polju zaštite bezbednosti turskih državljana koji tranzitiraju kroz Srbiju.     

- Mi ćemo danas graničnoj policiji Republike Srbije pokloniti dva uređaja za detektovanje ugljen dioksida - rekao je Inđe i izrazio uverenje da će saradnja dve policije i u budućnosti biti na zavidnom nivou.

Inđe je ministru Stefanoviću preneo pozdrave predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana i ministra unutrašnjih poslova Sulejmana Sojlua.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading