Jurić apeluje na sve poslanike da glasaju za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i trudnica

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.04.2019

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", pozvao je sve poslanike Skupštine Srbije da glasaju za nacrt izmena i dopuna Krivičnog zakonika, među kojima je uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i trudnica, bez uslovnog otpusta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Igor Jurić

- Sada kada je usvojen naš predlog, ostalo je još da poslanici izglasaju doživotni zatvor za ubice dece, bez uslovnog otpusta. Očekujem da će svi za njega glasati - rekao je Jurić.

On je istakao da očekuje jedinstvo tokom glasanja o predlogu izmena zakona u parlamentu, jer, kako je naveo, "ovo nije politička priča".

- Smatram da bi bilo strašno da se oko ovog predloga podelimo... Povod za pokretanje inicijative i želje da se promeni zakon je smrt nekoliko dece. Ubijena su nedužna deca. Zbog toga svi treba da imaju na umu da se ovo zbog dece radi - rekao je otac Tijane Jurić, devojčice koju je 2014. godine ubio Dragan Ðurić iz Surčina. 

Sa redakcijom "Blica" Igor Jurić je pre dve godine pokrenuo inicijativu i prikupio gotovo 160.000 potpisa za izmenu krivičnog zakona.

- Kada je Tijana stradala, posle nekog vremena želeo sam da njena smrt dobije smisao. Želeo sam samo da ona nije stradala uzalud i da se posle njene smrti angažujemo da sprečimo nove tragedije. Nova ubistva dece. Ovo je velika Tijanina pobeda - dodao je Igor Jurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading