Kompletan spisak uvećanih kazni: Srpski telegraf otkriva tačne sume koje će bahati vozači morati da plate za ove prekršaje!

Autor:

Vesti

16.05.2019

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad je konačno doakao bahatim vozačima. Ko parkira na pešačkom prelazu, u parku ili na tramvajskim šinama, biće kažnjen sa 25.000 dinara.

RepublikaFoto: www.facebook.com/Dejan Janićijević
Foto: Ilustracija

Ovo predviđaju izmene odluke o komunalnom redu koje je juče usvojila Skupština grada Beograda, a paprene kazne, koje su pet puta veće od dosadašnjih, kako je rečeno, uvedene su radi povećanja bezbednosti pešaka i zaštite imovine grada. Tako će nesavesni vlasnici automobila koji imaju naviku da parkiraju gde stignu odsad morati dobro da razmisle da li im se to isplati budući da bi ovaj nemar mogao da ih košta i pola nečije plate.

TRI KATEGORIJE KAZNI

Izmenama su predviđene tri kategorije kazni od 5.000 do 25.000 dinara. Najstrože će biti kažnjeni oni koji parkiraju na pešačkim prelazima i tramvajskim šinama, zatim oni koji se vozilom kreću, zaustavljaju i parkiraju na javnoj zelenoj površini u parkovima, na trgovima, zelenim površinama duž puta i u okviru njega, kao i oko objekata javne namene.

25.000 kazniće se onaj ko parkira

- na pešačkom prelazu

- u parku

- na tramvajskim šinama

- autobuskim stajalištima

- zelenoj površini na trgovima, skverovima, kao i duž i u okviru puta

- na zelenoj površini oko objekata javne namene

15.000 kazniće se onaj ko parkira

- na travnjacima

- između drvoreda

- na zelenim površinama duž obala reka i drugih vodenih površina

- na rekreacionim površinama

5.000 kazniće se onaj ko parkira

- na zelenoj površini pored stambenih i poslovnih zgrada i oko njih

Nešto manje, 15.000 dinara, koštaće one koji se budu kretali, zaustavljali ili parkirali vozilo po travnjacima, između drvoreda, na zelenim površinama duž obala reka i drugih vodenih površina, kao i prostoru za rekreaciju. Najmanji ceh, od 5.000 dinara, kao i dosad, platiće oni koji parkiraju pored i oko stambenih i poslovnih zgrada.

Kako je ranije, najavljujući ove izmene, rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Beograd godinama muči muku sa nesavesnim vozačima, međutim, divljačko parkiranje u prestonici više neće biti tolerisano.

VESIĆ: Nadamo se da će se ovim kaznama konačno stati na put bahatim vozačima

STATI NA PUT BAHATOSTI

- Nadamo se da će se ovim, povećanim, kaznama i konačno stati na put sve rasprostranjenijoj pojavi bahatih vozača koji ostavljaju automobile na pešačkim prelazima, saobraćajnim ostrvima, po parkovima, na pešačkim stazama kraj reka... - istakao je Vesić.

Izgleda da jedino paprene kazne mogu uticati na svest srpskih vozača da ne ostavljaju vozila gde im se prohte, budući da je grad i ranije preduzimao mnoge mere kako bi stao na put divljačkom parkiranju, ali se oni nisu mnogo obazirali. Izmene će stupiti na snagu za sedam dana, pošto budu objavljene u Službenom glasniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading