(VIDEO) Srbija bogatija za tri Erbasova helikoptera: Ugovor kad dođe Makron

Autor: Beogradska bezbednosna mreža

Vesti

25.05.2019

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će kupiti tri helikoptera H215 Super Puma, a ugovor s kompanijom Erbas treba da bude ozvaničen tokom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Foto: youtube.com/Silja Pluton

To su sofisticirani višenamenski helikopteri koji, osim za transport, mogu da budu korišćeni za pomoć civilnom stanovništvu u slučaju poplava, požara i drugih vanrednih situacija.

Na taj način Srbija će nastaviti da jača svoje helikopterske potencijale, s obzirom da je prethodno takođe od Erbasa za vojsku i policiju naručeno ukupno devet višenamenskih helikoptera H145M, dok su za vojne potrebe iz Rusije naručena četiri borbena helikoptera Mi-35M i tri srednja transportna Mi-17V-5.

Kako prenosi blog Beogradska bezbednosna mreža (www.balkansec.net), korisnik tih helikoptera biće Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Novac za novu tehniku obezbeđen jer je u budžetu za 2019. godinu i definisano da će ove i u naredne dve godine policija za nabavku helikoptera dobiti 9,8 milijardi dinara.

Izadatak za dodatne vojne helikoptere Mi-17V-5 je poverljiv, ali orijentaciono može da se proceni da cena nije puno veća od iznosa od 25,3 miliona evra koliko je dato za dva Mi-17V5 nabavljena 2016. godine, dodaje taj portal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading