"Makron stiže u Srbiju za nekoliko nedelja"

Autor: Tanjug

Vesti

27.01.2019

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron u narednih nekoliko nedelja stiže u posetu Srbiji, a tačan datum dolaska trebalo bi uskoro da bude poznat, rekao je za "Večernje novosti" francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić

- Veoma naporno radim na dogovorima sa Beogradom o novom datumu i nadam se da ću uskoro moći da predložim konkretan termin. Očekujem da do posete dođe u narednim nedeljama - rekao je Mondoloni.

On naglašava da poseta koja je bila planirana prvobitno za početak decembra nije otkazana već odložena. 

Makron je zamolio da se poseta pomeri zbog unutrašnjih prilika u Francuskoj.

Očekuje se da centralne teme susreta Vučića i Makrona, osim ekonomije i francuskih investicija, budu i situacija u regionu i pronalaženje rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Mondoloni je za taj list rekao da Francuska podržava dijalog Beograda i Prištine, kao i da nema informacija da je bilo ko oročio završetak dijaloga za jun ove godine.

- Što pre se postigne sporazum, to bolje. Tražili smo od Prištine da povuče odluku o taksama na srspku robu i nadamo se da će se to uskoro desiti - rekao je ambasador.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading